Anđušić: Politikanskim napadima na idejno rješenje rekonstrukcije Trga, pojedinci uzalud pokušavaju politički da ožive

Zabrinjava činjenica da se u prethodnom periodu jedan dio medija, opozicionih stranaka i nevladinog sektora, na šaljiv način, a ne sačekavši zvanično objašnjenje rezultata konkursa, bavio temom izbora najboljeg idejnog rješenja za rekonstrukciju glavnog gradskog trga, demonstrirajući na taj način neozbiljnost koja im kao važnim činiocima crnogorskog društva ne pripada.

U tom smislu, geneza napada na odluku da se rekonstruiše glavni gradski trg u Podgorici veoma je zanimljiva. Prvo su napadi bili usmjereni na pobjedničko idejno rješenje. Nakon objašnjenja da se radi o arhitektama iz jednog od najboljih svjetskih biroa, njihova briga usmjerila se prema gradskim finansijama uz navodnu zabrinutost da se na ovaj način troši ogroman novac, koji bi trebalo dati građanima lošijeg materijalnog stanja. I to je obesmišljeno najavom da će se rekonstrukcija realizovati kroz javno-privatno partnerstvo. Jasno nam je da sad valja naći neku treću brigu.

Tako je, kroz lažnu zabrinutost za navodnu „privatizaciju i prodaju trga“ odbornik Rakčević i političar iz nevladinog sektora Milovac pokazali su samo jedno – da ne znaju kako se ovakvi i slični projekti realizuju svuda u svijetu.

Uvodeći ovu, do sada nepoznatu kategoriju privatizovanja javnog prostora, Rakčević histerijom pokušava da skrene pažnju na sebe, jer više niko ne konstatuje da je politički živ. Milovac se, sa druge strane, u potpunosti razotkrio, kao neko koga odavno ne zanimaju teme kojima se bavi NVO sektor, već kao političar čija je uloga da, što je vulgarnije moguće, bez osnova i činjenica, napada gradonačelnika i Glavni grad.

Zaključak je jasan: Rakčević, zaslijepljen neosnovanom ambicijom, a Milovac ličnim animozitetom prema gradonačelniku Vukoviću, rad Glavnog grada komentarišu samo onoliko koliko im je neohodno da u narodu stvore konfuziju kroz iskrivljeno interpretiranje činjenica.

Na kraju, valja podsjetiti kada govorimo o razvoju Glavnog grada da, iako u godini pandemije koronavirusa, govorimo o gradu čiji je planirani budžet za narednu godinu 93,4 miliona eura, a više od polovine opredijeljeno je za kapitalne projekte, što je činjenica koja govori sama za sebe.

Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika u SO Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član