Na marginama Kongresa SI u Madridu predsjednik Đukanović sastao se sa španskim premijerom i predsjednikom PSOE Pedrom Sančezom

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović sastao se sinoć sa španskim premijerom i predsjednikom PSOE Pedrom Sančezom na marginama Kongresa Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu.

Tokom sastanka uz kratak osvrt na regionalna, evropska i globalna kretanja, razmjenjeni su stavovi o aktuelnim procesima u dvije države, i društvenim izazovima kada se radi o sprovođenju reformi.

Predsjednik Đukanović je upoznao domaćina sa ključnim pitanjima na koja političke elite moraju dati odgovore kako bi se izašlo iz institucionalne krize u Crnoj Gori, ističući da su vanredni parlamentarni izbori najadekvatnije rješenje.

Predsjednik Sančez je zahvaljujući na detaljnom opisu situacije i ocjenama izrazio uvjerenje da će Crna Gora prevazići izazove i nastaviti odgovarajućom dinamikom proces EU integracija. Osim toga, pozdravio je napore predsjednika Đukanovića da i u otežanim okolnostima ostaje bezrezervno posvećen evropskoj perspektivi Crne Gore.

Dva predsjednika su istakla značaj saradnje partija i dogovorili naredne aktivnosti. Razmotrili su i mogućnost održavanja konferencije lidera socijalističkih i socijaldemokratskih lidera sa Zapadnog Balkana i EU.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član