Bogdanović u Berlinu: DPS na liniji politika koje promovišu demokratsku progresivnu i ujedinjenu Evropu kakvoj Crna Gora teži da pripada

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović učestvovao je na Demokratskoj konferenciji koju je organizovala Partija evropskih socijalista u saradnji sa njemačkim SPD u Berlinu.

Konferencija je bila prilika da se u susret evropskim izborima koji se održavaju u junu potvrdi puna posvećenost evropskih socijalista jedinstvenoj, progresivnoj i solidarnoj Evropi, što je i potvrđeno usvajanjem zajedničke deklaracije pod nazivom “Zajedno – za našu Evropu!”.

O Deklaraciji, ali i budućim programskim ciljevima evropskih socijalista govorili su zajednički kandidat PES-a na evropskim izborima Nikolas Smit, predsjednik PES Stevan Loven, njemački kancelar Olaf Šolc i kopredsjedavajući SPD-a Saskja Esken i Lars Klingbeil.

Generalni sekretar DPS-a je tokom konferencije imao susrete sa liderima i predstavnicima partija članica PES-a iz regiona i EU, predsjednikom PES Stefanom Lovenom, Aljbinom Kurtijem, predsjednikom Vlade Kosova i liderom Pokreta Samoopredjeljenje, Katarinom Barlej, potpredsjednicom Evropskog parlamenta, kopredsjedavajućima SPD-a Larsom Klingbeilom i Saskiom Esken i Magdalenom Anderson liderkom švedskih socijaldemokrata.

U kratkim razgovorimi Bogdanović je sa sagovornicima razmjenio stavove o aktulenim procesima u Crnoj Gori, regionu i Evropi, i istakao da je DPS uvijek na liniji politika koje promovišu demokratsku, progresivnu i ujedinjenu Evropu kakvoj i Crna Gora teži da pripada. Posebno je u kontekstu trenutnog porasta populizma i nacionalizma uputio podršku zajedničkom kandidatu evropskih socijalista Nikolasu Šmitu ističući da politike koje se baštine na vrijednostima mira, ekonomskog napretka i socijalne pravde moraju biti dominantne na dobrobit svih građana.

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore

 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član