Milo Đukanović iz Kotora poručio kriminalnim klanovima: Svako ko se sile lati mora da zna, uzvratićemo silom!

„Da bi mogli da idemo tim evropskim putem jako je važno, kao što sam kazao, da čuvamo političku stabilnost i da unapređujemo bezbjednost i i pravnu sigurnost i Crne Gore i svakog građanina. Političku stabilnost smo uspjeli da očuvamo, mislim da smo utisak o političkoj stabilnosti dodatno pojačali članstvom u NATO. Takođe, moramo veoma predano raditi na unapređenju pravne sigurnosti i bezbjednosti svakog našeg građanina i svakog čovjeka koji bilo kojim povodom dođe u Crnu Goru. Vidjeli smo svi skupa posljednjih dana da su neki pripadnici kriminalnog miljea u Crnoj Gori dali sebi za pravo da, rekao bih bahatim nasilništvom, ugrožavaju živote nedužnih ljudi, da ugrožavaju živote odgovornih i lojalnih građana. To im nećemo dozvoliti. Ko pomisli da se laća sile, mora imati jednu stvar na umu – jedina legitimna sila je ona u rukama države. Nećemo se ustezati da je upotrijebimo u svim formama da bi stali na put tom bahatom nasilništvu  i zaštitili pravo na suguran život svakom crnogorskom građaninu i svakom djetetu u Crnoj Gori. Kao predsjednik Crne Gore učiniću sve i pokrenuću sve zakonodavne i druge inicijative prema Parlamentu, prema Vladi, prema sudskoj vlasti, da mijenjamo sve propise, da tim propisima damo najšira moguća ovlašćenja pripadnicima bezbjednosnih organa Crne Gore, koji moraju stati na put  onima koji misle da mogu da uzmu  pravdu u svoje ruke i međusobno obračunavajući se  ugrožavaju život nedužnih ljudi. To je najvažniji zadatak nove vlasti u narednom periodu, učvrstiti osjećaj bezbjednosti i sigurnosti, poručio je predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović pred prepunom sportskom salom u Dobroti, na konvenciji „Milo Đukanović – za stabilnost i napredak Crne Gore“ u Kotoru.

Predsjednik Đukanović je kazao da je 15. aprila potrebno da pobjedom potvrdimo snažnu dominaciju evropske Crne Gore. On je podsjetio da se nedavno navršilo 20 godina od najvažnije odluke u novijoj istoriji Crne Gore, kada smo 1997. Odlučili da krenemo prilično nepoznatim i neizvjesnim putem emancipacije Crne Gore, te da smo na tom putu prošli kroz brojna teška iskušenja
„Uprkos svemu, zahvaljujući snažnoj viziji i nepokolebljivoj odlučnosti da je sprovedemo, pokazalo se da su sve te odluke odluke bile strateški ispravne“, kazao je on i dodao, uz podsjećanje na sva dostignuća DPS-a u rezultatima države Crne Gore, da je Crna Gora danas članica NATO, najmoćnijeg svjetskog saveza i skorašnja članica EU. Đukanović je istakao da 15. aprila odlučujemo da li će Crna Gora nastaviti putem ka EU, za koji se opredijelila još prije 20 godina. 
„Nema nikakve dileme da nemamo namjeru da se vraćamo natrag, natrag nemamo kud, a naprijed moramo. I to je specifičnost Crne Gore, da ima konstantu u većini koju predvodi vladajuća koalicija na putu do tog najsvetijeg cilja – evropskog kvaliteta života svakog građanina. Moramo ostati svoji, moramo dinamizirati ekonomski i demokratski razvoj Crne Gore“, kazao je Đukanović.
Kandidaturu Mila Đukanovića podržale su mnoge javne ličnosti, a na konvenciji u Kotoru govorili su novinar i publicista Boro Krivokapić, vaterpolista i ministar sporta u Vladi Crne Gore Nikola Janović, predsjednik OO DPS Kotor Željko Aprcović, predsjednik Savjeta mladih OO DPS Kotor Vidak Banićević, predsjednik OO Socijaldemokrata Kotor Andrija Lompar, predsjednik Liberalne partije Andrija Popović i predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član