Medija centar DPS: Nadležni da procesuiraju autore govora mržnje i zaustave pomahnitali šovinizam na društvenim mrežama

Demokratska partija socijalista poziva ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da hitno pronađu i procesuiraju dva lica koja su na društvenim mrežama, građanima Crne Gore koji ne dijele njihove šovinističke stavove, uputila užasavajuće prijetnje.

Riječ je o korisnicima društvene mreže Fejsbuk Radomiru Kneževiću i Milu Pajoviću, koji su u svojim komentarima, između ostalog, poručili “zapucaće teški mitraljezi”, “riješićemo ih se za sva vremena” i “ako petog neko vaš ne nastrada smatraću to kao svoj najveći poraz”.

Zapanjeni smo nevjerovatnim primjerima govora mržnje i nadamo se da će autori, koji su pisali pod sopstvenim imenima i prezimenima, biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Smatramo da je ovaj primitivni izliv šovinizma motivisan konstantnim dizanjem tenzija u društvu koje podstiče Vlada, posebno permanentnim sugerisanjem javnosti da su oni građani koji se mirno bore protiv diskriminacije zapravo ekstremisti bliski kriminalnim krugovima. Pokušaj Vlade da suprotno bezbjednosnim procjenama održi na Cetinju događaj koji bi predstavljao najveći bezbjednosni rizik u savremenoj istoriji Crne Gore, samo podstiče najgore šovinističke aspiracije i ohrabruje razularene nacionaliste.

Medija centar DPS 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član