Klub poslanika DPS: Spremnošću za revidiranjem tek usvojenog zakona predstavnici većine pokazali da nijesu znali šta usvajaju

Izjava poslanika Milana Kneževića u kojoj izjavljuje spremnost za revidiranjem izmjena Zakona o radu, priznanje je da vladajuća koalicija uopšte nije znala ni šta usvaja.

Već smo istakli da je njihov ishitreni čin usvajanja takvog zakona imao za cilj revanšizam i smjenu specijalnog državnog tužioca. Ovakvim nakaradnim i diskriminatorskim zakonom, donesenim bez konsultacija sa predstavnicima sindikata i poslodavaca, ograničeno je i pravo na rad onima kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem. Dovedena je u pitanje održivost penzijskog sistema, a usljed naprasnog odlaska u penziju brojni građani su finansijski ugroženi.

Nakon pritiska javnosti parlamentarnoj većini je jasno kakvu su glupost napravili pa sad pokušavaju da saniraju štetu koja je već nanesena sistemu. Sada kada su svjesni problema koje su izazvali, pribjegavaju izmjenama zakona koji tek što je usvojen, u kojoj vide izlaz iz te, ali i iz situacije u kojoj će se tek naći nakon našeg podnošenja inicijative za ocjenu ustavnosti.

Sve navedeno je dokaz kako se neodgovorno, neozbiljno i neznaveno pristupa obavezama, samo zbog osvetničkog refleksa koji živi u predstavnicima parlamentarne većine. Spremni su zbog revanšizma da nanesu štetu stotinama porodica, samo da bi svoj hir i naum sproveli. To je politika destrukcije na koju odavno upozoravamo a koja sada na djelu pokazuje kako to izgleda.

Klub poslanika Demokratske partije socijalista

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član