Klub poslanika DPS: Negativni izvještaji o Crnoj Gori odslikavaju porazne rezultate odlazeće vlade

Od konstituisanja 42. Vlade Crne Gore naša država kontinuirano bilježi negativne ocjene u izvještajima sačinjenim od strane međunarodne zajednice, što je rezultat pogubnog rada odlazeće vlasti.

Upravo Izvještaj Stejt departmenta, koji se između ostalog bavio i partijskim zapošljavanjima, kako u javnom sektoru, tako i drugim oblastima, odslikava odlike i pristup još uvijek aktuelne vlade koji je porazan gotovo u svim segmentima.

Takvo stanje je prevashodno vidljivo u brojnom uhljebljivanju i nagomilavanju partijskih činovnika što je prouzrokovalo negativno poslovanje državnih preduzeća, te pojedine gigante dovelo pred upitnom perspektivom i mogućim stečajem kao u slučaju sa CEDIS-om. To je slika i prilika jednog stanovištva i gramzljivosti partija konstituenata vlasti koji su svojom pohlepom satrli i degradirali crnogorski sistem koji klizi ka totalnoj blokadi, samo zarad ličnih interesa pojedinaca i privilegija partijskih činovnika, njihovih prijatelja, uže i šire porodice. Građani su toga svjesni i nije im potreban bilo kakav izvještaj da im sugeriše pogubnu populističku politiku aktuelne vladajuće većine, sa čim se pod hitno mora prekinuti onog momenta kada bude konstituisana nova.

Podsjetimo na Izvještaj Evropske komisije iz maja prošle godine u kojem se takođe izrazila zabrinutost zbog tadašnje Izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima, konstatovalo da članstvo u političkim partijama snažno utiče na zapošljavanja u javnom sektoru, ali i upućen poziv sada već odlazećoj Vladi da izbjegava politički motivisana otpuštanja i zapošljavanja u državnoj upravi.

Međutim Vlada ni tada na svom početku nije mnogo marila za ovakvu kritiku i uputstva, pa tek možemo zamisliti sada u tehničkom mandatu koliko je tangira najnoviji negativan Izvještaj Stejt departmenta i koliko je njene članove uopšte briga za to.

Sasvim sigurno da je drugačije i da ih interesuje, ne bi unazadili Crnu Goru i stopirali njen razvoj, nego bi prihvatali ovakve i druge preporuke naših međunarodnih partnera, te radili na implementaciji i daljem nastavku sprovođenja ključnih reformi vezanih za evropsku budućnost Crne Gore.

Klub poslanika DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član