Đukanović: Djeci iz Župe, uskraćenoj za školski prevoz, Opština Nikšić da obezbijedi uslove za nesmetan odlazak na nastavu

Da se problemi guraju pod tepih od strane lokalne uprave Nikšića i resornog ministarstva, govori i činjenica da učenici iz sela Zagrad, Oblatno i Raspuće iz nikšićke Župe već šest dana ne idu u matičnu školu. Djeca su uskraćena za školski prevoz koji im je potreban zbog udaljenosti obrazovne ustanove, a Opština Nikšić nema sluha za najmlađe članove našeg društva.

Opravdanja koja možemo čuti od nadležnih neće nadomjestiti vrijeme koje djeca provode van školskih klupa, već će stvoriti dodatne izazove za osnovce. Iako se uprava škole obraćala ministarstvu povodom nabavke kombija, kao i uobičajeno, ministarka je imala važnijeg posla.

Institucije moraju zaustaviti dosadašnji ignorantski odnos prema budućnosti ove države, koju čine djeca i mladi, i obezbijediti uslove za obrazovanje. Garant vladavine prava sa posebnim senzibilitetom kada je riječ o najboljim interesima djece i mladih je imperativ svih društveno odgovornih subjekata.

Aleksa Đukanović, predsjednik Savjeta mladih DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član