Klikovac: Vjerujemo da nema građanina koji nije primijetio rad i zalaganje gradskog preduzeća Zelenilo

Povodom teksta koji je DN Dan objavio 10. oktobra pod naslovom “Krošnje raskoši za Ginisa i tužilaštvo”, a prilikom čijeg pisanja su novinari ovih dnevnih novina konsultovali odbornike manjinskih partija u Gradskom parlamentu, stava smo da, kao partija koja je dio koalicije koja čini aspolutnu većinu u Skupštini Glavnog grada, imamo puno pravo da iznesemo svoje mišljenje koje se, za razliku od prethodnih, bazira isključivo na činjenicama.

O učinku i radu menadžmenta i zaposlenih u gradskom preduzeću Zelenilo govori činjenica da je u posljednjih godinu i po novouređeno preko 100.000 m2 javnih površina, da je formirano 19 drvoreda sa 847 odraslih sadnica, da je na javnim površinama posađeno 1.500 odraslih sadnica, a u park-šumama 2.000 sadnica za pošumljavanje. O njihovom radu govori i 15 novih dječjih igrališta, Podgorički park, pet mikro lokacija, sedam uređenih kružnih tokova, 10.000 m2 razdjelnih ostrva, kao i 150.000 komada posađenog sezonskog cvijeća.

Što se projekta pejzažnog uređenja Ulice Vuka Karadžića, za koju se kreirajući predstavu za javnost, očajnički drže predstavnici pojedinih minornih partija iz aktuelnog saziva gradskog parlamenta, radi se o projektu koji je radila privatna firma koja je dobila posao kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova na tenderu.

Kao što je već naglašeno, sadnice kamfora posađene u Ulici Vuka Karadžića stare su preko 15 godina, a zbog tehnologije i brzine rasta ovih biljaka ne može se praviti poređenje cijena zimzelenog i listopadnog drveća, odnosno u ovom slučaju kamfora i platana.

Da populizam kojim se bave pojedini opozicioni odbornici, potpomognuti određenim medijima, nema granica dokazuje upravo ovaj tekst koji se kosi sa zdravim razumom. Vjerujemo da nema građanina koji nije primijetio rad i zalaganje ovog gradskog preduzeća, bez obzira na okolnosti pod kojima rade posebno u posljednjih nekoliko mjeseci.

Ovakav manir plasiranja netačnih informacija kreiranih uz pomoć jednog dijela nevladinog sektora čije se poznavanje ove oblasti svelo na tužna uvela stabla posađena bez plana i reda na površinama bez sistema za navodnjavanje, već smo imali priliku da vidimo. To nas ne uznemirava, jer je javna tajna u Podgorici da je sadašnji KOD buduća politička partija koja će nastupiti na izborima u Podgorici, pošto Građevinski pokret URA, uz svu podršku određenih medija, ne može ni da se primakne izbornom rezultatu DPS-a.

Andrija Klikovac, magistar ekonomije na Univerzitetu Roma Tre i odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorica 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član