Klikovac: Andrija Mandić, ili bolest je svačija

Lider DF Andrija Mandić, prema njihovom jučerašnjem saopštenju, postao je medicinski fenomen. Pravoslavni hrišćanin, kako kažu, zahvalan Bogu što njegov organizam ima  antitijela na COVID -19. Jednaka toj senzaciji je još jedna. Suprotno  praksi oglašavanja DF, u tom saopštenju ima nešto istinito, mada im nije bila namjera. Upravo to – priznanje da su kod lidera DF pronađena antitijela  na koronavirus, prema potvrdi laboratorije iz Trebinja.

Ali, ima iza tog otkrića mnogo “ali”. Jer svjetska medicina kaže da, za sada, postoji samo jedan način da se Mandić domogne antitijela na COVID19  – inficiranjem nakon kontakta s virusom. A više je nego očigledno da virus ne bira po naciji i vjeri, svi smo izgleda pred njim jednaki. Zalud se pravoslavni hrišćanin Mandić trudi da pokaže da nije tako.

I pored najbolje volje, niko normalan ne može objasniti šta je ovo Mandiću trebalo. Jer, nije sramota priznati ako je neko inficiran. Jer, bolest je svačija. Sramota je što to Mandić nije prijavio, što tokom perioda zaraženosti  nije  prošao procedure koje prolaze drugi ljudi. Što je na taj način ugrozio svoju porodicu, svoju okolinu, najbliže saradnike. Ako prema porodici nije odgovoran, šta tek reći kakav je prema drugima. Prema onima čiju podršku očekuje sjutra na izborima…

Možda se baš u tome krije odgovor. Mogao je Mandić doći do antitijela i preko vakcine, ali nje još nema. Ne vjerujemo ni da se dobrovoljno podvrgao nekom eksperimentu, i da zbog toga i u doba korone često trkne do Beograda. Poznat po tome što je jedan od prvih građana Crne Gore koji je otkrio švercersku maršutu preko Republike Srpske za ulazak u Crnu Goru iz Srbije, dok su na snazi mjere NKT.

Postoje i oni koji sumnjaju da je ovu vijest “režimskim medijima” plasirao sam Mandić. Da bi poručio potencijalnim biračima kad krene u kampanju da se ne boje kontakta s njim. I da je pošao do Trebinja da mu daju potvrdu da posjeduje antitijela na COVID19. Dali su mu nedavno i helikopter da ga preveze do Beograda, pa zašto mu ne bi napisali i potvrdu da ima antitijela, koja vodi do biračkog tijela u Crnoj Gori. Sva ova šarada potvrđuje samo jedno: Andriju Mandića, pravoslavnog hrišćanina (što u DF vole da potenciraju) Bog je izgleda jednako obdario antitijelima, kao i talentom za politiku.

Andrija Klikovac, odbornik DPS u SO Podgorica 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član