Janković: Lokalna vlast čini sve da Bar postaje sve ljepši

Rekapitulacija šta je Opština Bar uradila u posljednjih mjesec dana za naš grad:

1. Rekonstrukcija ulice Jovana Tomaševića na potezu od mosta na rijeci Željeznici kod gradskog stadiona do raskrsnice kod Doma kulture. Vrijednost radova 103.700€.

2. Prva temeljna obnova fasada na Domu kulture, Domu revolucije, Galeriji i Malom dvorcu, reprezentativnim objektima od velikog značaja za lokalnu kulturu. Ukupna vrijednost ovog projekta koji se finansira iz Budžeta Opštine Bar iznosi oko 55.000€.

3. Izgradnja semafora na raskrsnici kod Volija. Nakon raspisanog javnog konkursa po javnoj proceduri još u novembru 2021. godine, potpisan je ugovor sa preduzećem “PTT inženjering” d.o.o. nakon čega će odmah početi radovi. Vrijednost investicije 82.000€.

4. Pokrenuta nova linija podrške za razvoj ženskog preduzetništva “Snažne žene – snažan Bar”. Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi oko 45.000€.

5. Opština Bar je raspisala javni konkurs za sufinansiranje sportskih organizacija za 2022. godinu. Budžetom je predviđeno 85.000€ za sufinansiranje sportskih organizacija.

6. Opština Bar je postavila novi uređaj za bezbijednost saobraćaja – radarski informacioni panel za mjerenje brzine vozila u neposrednoj blizini OŠ “Meksiko” i time je pokazala brigu kako za vozače tako i za pješake, a naročito za đake i najmlađe sugrađane.

7. Opština Bar je nastavila da uređuje javne površine i stvara nove parkove i zelene oaze. U toku su radovi na uređenju Pionirskog parka na lokaciji kod Logor parka na Topolici. Vrijednost radova na uređenju ovog parka iznosi nešto preko 42.000€.

8. Opština Bar omogućila je finansijsku podršku parovima kojima je neophodna medicinski potpomognuta oplodnja da se pokušaju ostvariti kao roditelji. Opština Bar je za ovaj vid pomoći predvidjela posebna sredstva Budžetom za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 10.000€.

Dakle, rukovodstvo Opštine Bar čini sve u granicama objektivne mogućnosti da nam grad bude ljepši, uslovi življenja sve bolji uz istovremeno unaprijeđenje sporta i kulture.

Božidar Janković, odbornik DPS-a u SO Bar  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član