Filipović: Vlada bolje da nađe način da pomogne privrednicima, umjesto što širi populizam

Najava da će Vlada krenuti u inspekcijski nadzor privrednika, koju je danas obznanio premijer Krivokapić, mogla bi biti djelotvorna ukoliko se ne pretvori u farsu. Jer sve što su do sad najavljivali, na kraju je ispalo baš tako – obična farsa sa pogubnim posljedicama.

Međutim, kada već govore o privilegovanim privrednicima, nadamo se da će inspekcije konačno posjetiti privatnu firmu aktuelnog predsjednika Opštine Budva, a da će pod posebnom lupom biti i njegova privatna imovina.

Doduše, to je prilično teško zamisliti tamo gdje je glavni državni urbanista – divlji graditelj, a gdje su ministri i premijer, što formalno a što neformalno, rado viđeni gosti na uzurpiranoj imovini pomenutog lokalnog funkcionera.

Kada je riječ o privredi, umjesto populizma, bolje bi bilo da Vlada konačno nađe načina da im pomogne. Jer, isti ti privrednici, zbog izostanka podrške države, bili su prinuđeni da od decembra do danas otpuste 10.000 ljudi. I to sasvim dovoljno govori i o strategiji i o odnosu aktuelne vlasti prema privrednom sektoru.

Slobodan Filipović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član