DPS: Zašto je javnost dezinformisana na posljednjoj sjednici Savjeta RTCG?

Predstavnici rukovodstva Javnog servisa na posljednjoj sjednici Savjeta RTCG prezentovali su podatke o gledanosti televizija za koje su naveli da su dio IPSOS -ovog i Telekomovog istraživanja. Danas je agencija IPSOS demantovala takve navode i saopštila da ovi podaci nijesu njihovi.

Na istoj sjednici Savjeta saopšten je podatak da su vladajuće partije na Javnom  servisu predstavljene sa 68 posto, te samim tim privilegovane u odnosu na političku konkurenciju. Način na koji je ovaj podatak prezentovan, naveo je novinare drugih medija da zaključe i tako obavijeste javnost, da su i ovi podaci dio istraživanja kredibilnih agencija, ISPOS-a i Telekoma.  Iako su doveli u zabludu medije koji su pratili sjednicu Savjeta, pa tako i javnost, niko iz RTCG nije demantivao pogrešne navode koji su se pojavili u medijima. Nakon naše reakcije, rukovodstvo RTCG je priznalo da podatke nije obrađivao ni IPSOS ni Telekom, već su zastupljenost vladajućih partija dobili tako što je neko u njihovoj kući sabirao sekunde pojavljivanja predstavnika DPS-a, izvršne vlasti i ko zna koga još.

Nakon današnjeg demantija agencije IPSOS koja je navela da ona nije autor istraživanja po kojoj je RTCG druga televizija po gledanosti, i poslije priznanja iz Javnog servisa da su informaciju o povlašćenom statusu vladajućih partija izveli na osnovu laičkih, metodološki neispravnih podataka, rukovodstvo ove kuće javnosti duguje odgovor na pitanje: zašto je javnost dezinformisana  na posljednjoj sjednici Savjeta?

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore

 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član