DPS: Za razbuktalu i nekontrolisanu epidemiju odgovornost snosi cijela Vlada

Samo za jedan dan u Crnoj Gori je umrlo 12 ljudi, a zaraženo je skoro 600 građana. To su brojke koje su više nego alarmantne. Primjera radi, danas je u Hrvatskoj koja ima populaciju malo preko 4 miliona stanovnika, od koronavirusa umrlo 13 ljudi, u Srbiji u kojoj živi skoro 9 miliona građana, umrlo je 15 a u Sloveniji koja ima oko 2 miliona stanovnika, od posljedica zaraze ovim virusom život je izgubilo 8 osoba. Ove brojke svjedoče o strašnoj statistici koja je posljedica razbuktale i nekontrolisane epidemije u Crnoj Gori.

Šta treba da se desi pa da ova vlast sagleda svu pogubnost nestručnog rada uprave Ministarstva zdravlja, koji za posljedicu ima epidemiju koja bukti stihijski, poput požara, i koju zdravstvene vlasti uopšte nijesu u stanju da kontrolišu. Zastrašujuće je poređenje koje pokazuje da je za dva i po mjeseca rada ove Vlade preminulo tri puta više ljudi nego za devet mjeseci epidemije u vrijeme bivše vlasti?! U ovu statistiku su ušli i mjeseci kad se zdravstveni sistem lavovski borio sa drugim talasom koji je donio veliko povećanje zaraženih, ali je epidemija bila stručno kontrolisana i broj izgubljenih života minimalan, u odnosu na današnju crnu statistiku.

Nestručne mjere Ministarstva zdravlja i Vlade: od potpunog  odsustva bilo kakve zdravstvene kontrole putnika na ulasku u našu zemlju – pod izgovorom da tako podstiču turizam, a umjesto toga smo svrstani u zemlje u koje vlade upozoravaju da se ne putuje – do nestručne i neodgovorne odluke da se štićenici domova za stare liječe u tim ustanovama a ne u bolnicama, pogubne su bile po zdravlje i živote naših građana.

Zato, pozivamo Vladu na odgovornost, za sve ono što je zadesilo Crnu Goru kao posljedica lošeg upravljanja krizom, pogrešne strategije nadležnog ministarstva, nadgornjavanja sa donatorima vakcina, politikanstvom i revanšizmom kao jedinim i glavnim principom kojim se aktuelna ministarka vodila. Kako je cijela Vlada stala iza neodgovornih i nestručnih postupaka ministarke zdravlja, onda je svaki njen član podjednako odgovoran za strašan scenario čije su žrtve svi građani Crne Gore.

Demokratska partija socijalista Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član