DPS Tivat: U nedostatku rješenja preostaje samo napad

Uzalud čelnici Opštine Tivat ovih dana, za sve što nijesu kadri da realizuju, okreću strelicu prema opoziciji, tvrdeći da zbog nedolaska na skupštinska zasijedanja, čine štetu građanima Tivta. Time, jasno je, zaboravljaju da su upravo oni kroz svoje predstavnike u prethodnim sazivima umnogome koristili bojkot Skuštine kao vid političke borbe.

Naročito im smeta nemogućnost usvajanja brojnih akata, za čije je stavljanje na Dnevni red sjednice lokalnog parlamenta bilo dovoljno vremena u prethodnom periodu, ali očigledno ne i efikasnosti u postupanju, pa je samim tim najlakše krivca tražiti u tuđem dvorištu.

Često se čuje od tivatske vlasti da će zbog navedene situacije život u našoj opštini stati. Manipuliše se čak i time da zaposleni neće primati zarade a da prema opštinskim preduzećima i ustanovama neće biti vršene pripadajuće budžetske transakcije. Ipak, nesklad i nefunkcionisanje u svojim redovima, ne mogu sakriti, dok planirani radovi u sektoru investicija ne idu željenom dinamikom.

Nakon početnih, čestih susreta sa vladinim resorima i ministrima došlo se do Dana opštine, na kojoj im predstavnici Vlade, sa kojom kažu da imaju dobru saradnju, nijesu prisustvovali. A samo dan ranije, iz Tivta, sa šetališta Pine i skupa na kojem su aktivno učestvovali predstavnici i odbornici vladajuće koalicije, čule su se oštre kritike prema toj istoj Vladi a od ministarke zdravlja tražila ostavka. Veliki skup u jeku epidemije u Tivtu, stvaranje gužve, bez maski, protiveći se kovid propusnicama i polemišući o potrebi za vakcinacijom predstavljao je ogroman rizik za širenje virusa.

I tako iz dana u dan, kroz prizmu da se “kupi vrijeme”, nema pomaka. A brojni građani Tivta se sve više i sve češće pitaju “kuda plovi ovaj brod”, shvatajući da je aktuelni kapetan sve više dezorijentisan ploveći po pučini.

Opštinski odbor DPS Tivat

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član