DPS: Sonja Milatović nova predsjednica Savjeta mladih Demokratske partije socijalista

Danas je održan 8. Kongres Savjeta mladih Demokratske partije socijalista na kojem je izabrano novo rukovodstvo ove organizacione jedinice kao i članovi Glavnog odbora. Za predsjednicu Savjeta mladih izabrana je Sonja Milatović.

Sonja Milatović rođena je u Nikšiću, gdje je završila Osnovnu školu “Milija Nikčević” i Gimnaziju “Stojan Cerović” kao nosilac diplome “Luča 1”. Školovanje je nastavila na Pravnom fakultetu na kojem je u julu 2020. godine stekla zvanje specijaliste pravnih nauka. Zahvaljujući Programu stručnog osposobljavanja visokoškolaca pripravnički je odradila u Crnogorskom Telekomu, gdje i sada radi.

Sonja je dobitnica brojnih lokalnih, državnih i međunarodnih nagrada za poeziju, među kojima su nagrada na konkursu “Radoje Željko Damjanović”, nagrada na konkursu u čast Vita Nikolića “Mojim vršnjacima”, specijalne nagrade za poeziju “Durmitorski vjesnik” za 2017. i 2018. godinu, međunarodne književne nagrade za najoriginalniju ljubavnu pjesmu “Pjesma nad pjesmama” u Mrkonjić Gradu za 2018. i 2020. godinu kao i treću nagradu za 2019. godinu, nagrada za naljepši zlatni diptih ljubavnih pjesama za 2021. godinu na pomenutom konkursu, treća regionalna književna nagrada na konkursu “Napiši jednu ljubavnu”, druga nagrada za pjesmu o vinu u Virpazaru za 2018. i 2019. godinu i mnoge druge.

Sonjina, svakako najznačajnija u nizu je prva nagrada na konkursu “Spasoje Pajo Blagojević” za 2019. godinu, koja se dodjeljuje najboljem mladom pjesniku sa prostora bivše Jugoslavije. Ta nagrada joj donosi i objavljivanje književnog prvijenca koji je u pripremi. Članica je Glavnog odbora Demokratske partije socijalista i odbornica u Skupštini opštine Nikšić.

Ovogodišnji Kongres obilježila je visoka zainteresovanost mladih za angažman i doprinos u daljoj afirmaciji naše politike, kao i upotreba modernih tehnologija i sredstava komunikacije u organizacionom dijelu. Takođe, korišćen je elektronski sistem glasanja delegata kao još jedan novitet i tehnološki iskorak prilikom izbora u organima stranke.

Današnjim događajem naša partija nastavila je sa novom strategijom političkog djelovanja kao osnovnom kongresnom politikom koja je u prethodnim mjesecima već dala jasne rezultate zahvaljujući kojima smo nastavili da snažimo povjerenje građana.

Ono što sa ponosom ističemo jeste činjenica da imamo veliki broj mladih i obrazovanih ljudi, koji će svojim kvalitetima i inkluzivnošću doprinijeti daljem kvalitetu politike naše partije na dobrobit svih onih građana koji zajedno sa nama čvrsto stoje na evropskoj platformi razvoja Crne Gore.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član