DPS: Skandalozno imenovanje šefa SPO, inferiorna matrica osvete prema DPS-u urušila je i prethodnu vladu

Imenovanje Predraga Šukovića, osobe koja je pravosnažno osuđena zbog prijetnji tadašnjem premijeru a trenutno  poslaniku, Dušku Markoviću, na mjesto šefa SPO, pokazuje da sistem koji personifikuje aktuelni premijer, i dalje pokazuje tendenciju osvete prema DPS i promoviše kadrove koji posjeduju ovu karakteristiku. Skandalozno je da se postavljenjem na odgovornu poziciju prvog policajca u borbi protiv organizovanog kriminala, rehabilituju ljudi koji su pokazali ličnu neodgovornost, zbog čega su krivično procesuirani, pritvarani i pravosnažno osuđeni.

To nije nikakav „inkluzivan“ model vladavine, već prilično politički perverzan i nemoralan, posebno imajući u vidu da je  glavni idejni tvorac ovakvih i sličnih kadrovskih rješenja, u poziciji odlučivanja isključivo našom političkom voljom.  Uostalom, ovakvu osvetničku matricu koju očigledno i dalje promoviše aktuelni premijer, pokušala je da forsira i prethodna vlada, pa je završila neslavno, i urušila se.

Poslovica kaže da se pametan čovjek uči na tuđim greškama, a onaj koji to nije na sopstvenim. Nadamo se da u novoj vlasti ima dovoljno pameti da u najkraćem mogućem roku zaustavi praksu inferiorne osvete prema DPS-u i potragu za kadrovima koji su spremni da se tim aktivnostima bave.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član