Keković: Stipendiranjem najboljih učenika i studenata, lokalna vlast gradi temelj budućeg razvoja i napretka Danilovgrada

Lokalna samouprava u Danilovgradu, zna da prepozna kvalitet i znanje mladih ljudi, te da to cijeni i na adekvatan način nagradi.  Svakako da je obrazovanje ogledalo svakog društva, te da Opština Danilovgrad godinama unazad baštini praksu stipendiranja najboljih učenika i studenata, a da se taj broj iz godine u godinu povećava. 

U prilog tome čini nas ponosnim činjenica da su samo za 2021/2022. godinu dodijeljene 43 studentske stipendije. Stipendirano je 20 studenata na osnovnim studijama i 23 studenta master i magistarskih studija, a za tu namjenu izdvojeno je 47.600 eura iz opštinskog budžeta. Takođe, dodijeljene su nagrade najboljim učenicima, dobitnicima diplome Luča. Nagrađena su 23 učenika osnovnih škola i 21 učenik gimnazije, za šta je opredijeljeno 4.450 eura.

Samo sa odgovornim odnosom prema uspješnim i talentovanim mladim ljudima možemo graditi dobar temelj budućeg razvoja i napretka, jer su oni ti koji će stečenim znanjem i vještinama doprinijeti razvoju Danilovgrada i unaprjeđenju kvaliteta života, te u finalu biti kreatori bolje budućnosti našeg grada. 

I u narednom periodu, lokalna uprava u Danilovgradu na čelu sa DPS-om će nastaviti da nagrađuje najbolje i vodi računa o potrebama mladih, stavljajući ih u vrh svojih prioriteta.

Sandra Keković, odbornica DPS-a u SO Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član