DPS Prijestonice: Sprovesti zaključke sa sjednice Skupštine Prijestonice, sačuvati mir i bezbjednost u državi

Demokratska partija socijalista Prijestonice pozdravlja i ponosna je što su danas u Skupštini Prijestonice velikom većinom izglasani zaključci koji u suštini afirmišu stabilnost Crne Gore, mir i bezbjednost građana kao neprikosnovene vrijednosti.

DPS Prijestonice, kao vladajuća i dominantna partija u parlamentu Prijestonice, na taj način konkretno je dokazala da se prosperitet svih naših sugrađanki i sugrađana može samo graditi kroz otvoreni dijalog, toleranciju i uz poštovanje svih naših istorijskih i tradicionalnih vrijednosti.

Predstojeći najavljeni događaj ustoličenja Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru je skup visokog bezbjednosnog rizika koji može ugroziti temeljne vrijednosti kao što su mir i bezbjednost.

Pozivamo nadležne državne organe da još jednom sagledaju aktuelni trenutak i uvaže ono što je dominantno većinski stav građanki i građana Cetinja i da uz poštovanje Ustava, zakona učine dodatni napor kako bi se sačuvao mir i bezbjednost u prijestolnom Cetinju. Pozivamo ih, takođe, da danas usvojene zaključke sprovedu i time na jasan način pokažu da im je stalo do mira i napretka našeg Cetinja.

DPS Prijestonice očekuje da predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, kao i sve političke partije da svojim činjenjem doprinesu smirivanju postojećih tenzija, kako se ne bi narušio vjekovima građen međuetnički sklad. Vjerujemo da niko od nadležnih organa nema pravo da ignoriše usvojene zaključke u Skupštini Prijestonice, jer to može dodatno ugroziti narušeno povjerenje. Istovremeno, sa žaljenjem konstatujemo što predstavnici Demokrata nijesu imali sluha za ono što su usvojeni zaključci i tako sebe pozicionirali na stranu onih kojima je protokolarni skup važniji od onog što misle i osjećaju građani Cetinja.

DPS Prijestonice   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član