DPS Plav: Alen Balić izabran za predsjednika Skupštine opštine Plav

Na danas održanoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Plav za predsjenika Skupštine izabran je Alen Balić.

Prijedlog za izbor Balića podnijeli su odbornici koalicije „Zajedno, pobjednički za Plav“ ,Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija.

Za njegov izbor glasalo je 18 odbornika, 5 je bilo uzdržano dok 7 odbornika nije prisustvovalo sjednici .

Novi predsjednik lokalnog parlamenta, Alen Balić svećano se obavezao da će funkciju predsjednika Skupštine opštine Plav obavljati u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom opštine Plav.

„Želim se zahvaliti svim odbornicima koji su mi pružili svoje povjerenje i podršku, te obećavam da ću raditi naporno kako bih ispunio očekivanja naših građana.

Kao predsjednik Skupštine opštine, moj prioritet će biti unaprjeđenje rada Skupštine i saradnja među svim političkim strankama. Radiću na tome da se u Skupštini razvije otvoreni dijalog i da se donose odluke koje će biti u interesu svih naših sugrađana.

Želim naglasiti da samo zajedničkim naporima možemo unaprijediti našu lokalnu zajednicu i stvoriti bolje uslove za život svih nas u Plavu“ istakao je Balić.

Alen Balić je rođen 12.10.1982. godine, u Plavu. Diplomirani je ekonomista, oženjen, otac troje djece.

Član je DPS-a Crne Gore i potpredsjednik Opštinskog odbora DPS Plav, kao i član IO DPS Plav. Od 2010. godine do 2019. godine obavljao je poslove savjetnika za sport i kulturu u Opštini Plav, potom je od 2019. do 2022. godine obavljao poslove pomoćnika sekretara za oblast sporta i kulture. Nakon toga je poslove v.d. sekretara sekretarijata za lokalnu samoupravu u Opštini Plav obavljao od 2022. godine, a od danas, kako je već navedeno, obavljaće funkciju predsjednika Skupštine opštine Plav.

Opštinski odbor DPS Plav

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član