Nikolić: DF bi da tuži i da sudi, na politički progon svi će dobiti adekvatan odgovor

Današnje reakcije predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića i advokata poznatog iz postupka državni udar – Miroja Jovanovića pokazali su svu političku frustraciju pomenutih ulogom i djelom Mila Đukanovića u novijoj političkoj istoriji Crne Gore.

Demokratski front zaboravlja da je imao presudnu ulogu u donošenju Zakona o državnom tužilaštvu koji je ukinuo nezavisnost tužilaštva i omogućio političku kontrolu nad pravosuđem. Sada kada i sami žanju ono što su posijali i dalje pokušavaju da odgovornost adresiraju DPS-u i da političke obračune vode preko pravosudnih organa – odnosno tužilaštva u konkretnom slučaju.

Poručujemo im da ćemo na eventualne pokušaje pravosudnog progona po kriterijumima političnog revanšizma imati adekvatan odgovor te da takve igre nećemo dozvoliti ni njima ni bilo kome drugom na političkoj i javnoj sceni.

U konkretnom slučaju gospodina Božovića kao i u svim drugim slučajevima koji su se dešavali u prethodnim godinama i decenijama Demokratska partija socijalista uvažava poštovanje principa pretpostavke nevinosti.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član