DPS Nikšić: Nikšiću nije potrebna Vučićeva pomoć, sem u odbrani od klerofašizma njegovih podanika

Danas se sav ushićen oglasio Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić, da saopšti kako se sastao sa ideološkim mentorom, Aleksandrom Vučićem i da je tom prilikom zatražio pomoć za naš grad. Duboko smo svjesni činjenice da su Kovačević i njegova lista, jednog dana, morali položiti račune svom finansijeru, za sav uloženi novac i podršku kriminalnih grupa koje je slao u toku kampanje za lokalne izbore u Nikšiću, kao i za neočekivano loš rezultat. Uz to moralo se ponizno pokazati da će nova lokalna vlast  uporno i aktivno učestvovati u realizaciji projekta “stvaranje srpskog sveta”.

To je osnovni i jedini cilj ove posjete, a ne nikako pomoć Nikšiću, i to od onih koji treba prvo sebi da pomognu i riješe svoje socijalne i druge probleme.

Jedina pomoć Nikšiću koja treba, jeste da se oslobodi ovog neznanja, primitivizma i klerofašizma koji reprezentuje lokalna uprava. Ali sa tim će se izboriti sam Nikšić, njegov građanski i slobodarski duh.

DPS i njen koalicioni partner, za vrijeme vršenja vlasti realizovali su brojne kapitalne  projekte poput rekonstrukcije Doma revolucije, zgrade pozorišta, “Tehnopolisa”, Olimpijskog bazena, Trga slobode, izgradnje magistralnih puteva, obilaznice oko Nikšića, sistema za prečišćavanje otpadnih voda, stanova za izbjegla i raseljena lica, penzionere, prosvetare, zdravstvene radnike, pripadnike MUP-a, izgradnje Doma za stare, zapadne tribine Gradskog stadiona, Dvorca kralja Nikole, brojnih gradskih i prigradskih ulica, seoskih puteva i vodovoda, uređenja kvartova, itd. Takođe realizovani su brojni projekti iz oblasti poljoprivrede, turizma, zapošljavanja mladih, kulture i sporta. Na dan predaje vlasti u budžetu Opštine Nikšić bilo je 1.500.000,00€ sa izmirenim svim pristiglim obavezama.

Tako, da Nikšiću nije potrebna pomoć, već vizija razvoja i znanje tj. ono što aktuelnoj lokalnoj upravi nedostaje. Nedostaje im strateško promišljanje, ali i umijeće, jer do sad nijesu započeli niti jedan jedini projekat.

Tako da je razumljiv Kovačevićev moleban za pomoć, kreatoru ideje “srpski svet”, kao što je razumljiv i pokušaj da se Nikšić prikaže kao opustošen grad, koga će iz bijede izbaviti spasitelj Vučić.

Ljudski molimo Kovačevića da se vrati kući, zasuče rukave i ne bruka Nikšić.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član