Čestitka predsjednika DPS Berane, dr Mira Nedića, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

Crna Gora danas proslavlja veliki praznik – Dan nezavisnosti!

Nikada ne smijemo zaboraviti koliko je 21. maj 2006. godine značajan datum u istoriji Crne Gore jer je pokazao da narodi koji žive na njenom tlu imaju dovoljno snage i mudrosti da na demokratski način, sa olovkom kao jedinim oružjem u ruci, ostvare pravo na nezavisnost svoje zemlje.

Naša Crna Gora, najljepša zemlja na svijetu.

Prošlo je od tada 18 godina. Tokom svih tih godina smo se trudili da našu državu izgrađujemo na način da, što je moguće prije, bude dio porodice demokratskih evropskih zemalja. Kao i na svakom putu, tako je i na ovom bilo određenih zastoja ali je Crna Gora, zahvaljujući odgovornoj politici koja je vođena nakon sticanja nezavisnosti, danas konkurentan evropski partner i zemlja koja veoma brzo ide putem evropskih integracija.

Za svakog zrelog pojedinca osjećaj pripadnosti državi jeste nešto posebno jer sa sobom nosi sigurnost, pouzdanost i podršku. Ali, država od svakog pojedinca očekuje lojalnost i spremnost da se za nju bori, odnosno da joj doprinosi najbolje što može. Nažalost, jedan dio građana još uvijek nema dovoljno hrabrosti da na taj način odgovori svojoj zemlji dok su drugi, punim srcem i otvorenom dušom uz svoju Crnu Goru.

Crna Gora zaslužuje da uz nju budu svi njeni građani i da svi sa ponosom izgovaraju njeno ime.

Svim građanima Crne Gore čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti!

Dr Miro Nedić, predsjednik OO DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član