Čestitka predsjednika OO DPS Bar, Mladena Đuričića povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

Uvažene sugrađanke i sugrađani,

Sa dubokim poštovanjem u ime Opštinskog odbora DPS Bar i u svoje lično ime, čestitam vam 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore.

21. maj 2006. godine najsvjetliji je datum novije crnogorske istorije. Tog najljepšeg majskog dana, hrabrim i istorijskim DA, mirno i dostojanstveno, obnovili smo nezavisnost Crne Gore, krunisali nasljeđe slavne crnogorske istorije i ispunili san naših predaka koji ćemo ostaviti u amanet našim potomcima.

Osamnaest godina kasnije, iako se čini kao kratak period, dovoljno je dug da sagledamo ispravnost državne politike i puta kojim je Crna Gora koračala ka izgradnji moderne države, njenog ekonomskog i društvenog razvoja. Na tom putu, vrijednim radom, donoseći vizionarske, ali odgovorne odluke, Crna Gora je postala članica Ujedinjenih nacija, članica NATO-a i utabala je svoj put ka članstvu u Evropskoj uniji.

Danas, crnogorski put ka evropskoj porodici modernih država je zaustavljen, a država se suočava sa izazovima poput nestabilnih institucija i spoljnih uticaja, uz zanemarivanje interesa Crne Gore i njenih građana.

S druge strane, Bar je ostao svijetli primjer građanske Crne Gore, svetionik evroatlantskih, civilizacijskih vrijednosti i slobodarskog duha, grad koji nije poklekao pred političkim izazovima današnjice, već nastavio da njeguje tekovine 21. maja.

Zato, dok se s ponosom i posebnom emocijom prisjećamo te slavne pobjede za našu domovinu i viorenja najljepših zastava, uvjeren sam da ćemo ostati dosljedni i nepokolebljivi u borbi da očuvamo njene nacionalne interese. Temelji nezavisnosti naše kuće su čvrsti, a mi smo odgovorni da je dalje gradimo za buduće generacije!

Da je vječna Crna Gora!

Mladen Đuričić, predsjednik OO DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član