DPS: Medijska zloupotreba nezakonito prisluškivanih privatnih razgovora

Objavljivanjem selektovanih, recikliranih i obrađenih obavještajnih sekundarnih sirovina, plasiranih u vidu glavne teme danas u Vijestima, ovaj medij je profesionalno dodirnuo samo dno. Tačnije, spustio se na istu poziciju na kojoj su razne obavještajno – medijske ispostave, i brojni “novinari u civilu”, čekajući u redu sa njima, da zavrijede još koju tranšu špijunskog smeća. Zato naravno i ne pomišljaju da navedu izvor, jer je to bar svima jasno.

Ne ulazimo u motive kojima su se rukovodili kad su odlučili da svjesno krše zakon, i objavljivanjem prisluškivanog razgovora povređuju privatnost osoba koje pominju u tekstu. Ali izgleda da nijesu bili svjesni da ovim svoj medij stavljaju u službu određenih obavještajnih struktura, što ostavlja trajni sramni pečat i na njih, i na njihove osnivače, na sve one koji su se u ovo upleli. Niko od njih nema moralno pravo da proziva i žigoše bilo koga za bilo koju izgovorenu riječ do koje su došli na osnovu nezakonito prisluškivanih privatnih razgovora. Jeftina je manipulacija kad se privatni nezakonito prisluškivani razgovor nastoji predstaviti kao javni ili zvanični stav o novinarskoj profesiji, i to imputira nekome čiji su ljudsko dostojanstvo i privatnost danima izloženi pravom medijskom nasilju.

Čudno je da sve ovo ne primjećuje civilni sektor, iako se redovno oglašava i žestoko reaguje i na mnogo blaže primjere kršenja zakona, privatnosti i profesionalnih načela. Očekujemo da će Osnovno državno tužilaštvo brzo i efikasno postaviti stvari na pravo mjesto u postupku koji je započet. Svi koji su regrutovani kao medijsko – špijunska podrška još jedne u dugačkom nizu obavještajnih provokacija, kao i oni koji su sve ovo osmislili, treba da znaju da se uzalud trude, i da ovim kompromituju prije svega sebe i svoje saradnike.

Trinaest godina je prošlo od referenduma, Crna Gora je međunarodno priznata država, članica NATO, na vratima EU, a DPS je vodeća politička snaga. To je faktičko stanje. Nema te obavještajne ili bilo koje druge afere, koja bi to mogla da promijeni kad je država u pitanju, a što se tiče političke podrške, građani će reći svoju riječ na redovnim izborima.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član