DPS: Još jedna u nizu opomena vlasti iz EU

Evropska komisija danas je jasno poručila šta misli o osujećenoj namjeri Vlade da, gotovo krijući, na dnevni red jučerašnje sjednice, bez bilo kakvog upoznavanja zainteresovane javnosti, a kamoli učešća parlamenta, uvrsti odluku koja bi u bitnoj mjeri trasirala dalji put ka izmjenama legislative o državljanstvu. Sve ono, na šta je proteklih dana upozoravala Demokratska partija socijalista, danas je potvrdila i Evropska komisija kritikujući evidentnu praksu netransparentnosti aktuelne Vlade u pogledu promjene akata koji se tiču crnogorskog državljanstva.

Očigledno ni prijetnje premijera Krvokapića upućene građanima koji su juče protestovali nijesu ostale nezapažene, tako da je danas stiglo upozorenje iz EU da sloboda okupljanja spada u osnovna prava, ukoliko se poštuju zdravstvene mjere, javni red i mir.

Današnja opomena iz Brisela, samo je još jedna u nizu koje su vladajuće strukture u kratkom periodu dobile, što potvrđuje, ono na šta upozoravamo sve vrijeme, da ova vlast svojim revanšističkim, ishitrenim i nedemokratskim potezima ozbiljno ugrožava napredak Crne Gore na evropskom putu.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član