DPS Herceg Novi: Stanje u Institutu „Dr Simo Milošević“

Sve je češće prozivanje opozicije na ne reagovanje o stanju u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu.
Opozicija u Herceg Novom je DPS, pa je red i da prokomentarišemo…

Toliko su često napadali našu partiju za stanje u Institutu kada smo na državnom nivou vršili vlast i kada su naši kadrovi rukovidili Institutom. Za sve to vrijeme, trudili smo se da sačuvamo Institut, unaprijedimo ga koliko smo mogli i uredno izmirivali obaveze prema državi, opštini i zaposlenima.

Ni jedan centimetar Instituta nije otuđen a nije prošao ni jedan predlog za privatizaciju, jer nije bio kvalitetan i nije garantovao prosperitet i esencijalne vrijednosti Instituta kao nosioca zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i Herceg Novom.

Pravili smo greške. Ali smo čuvali i sačuvali Institut kao zdravstveno-rehabilitacionu ustanovu i njegovu imovinu.

Danas, Institut se nalazi u apsolutno negativnom, nejasnom i bezperspektivnom stanju.

Dug je, kažu, došao do 30.000.000 €, račun je blokiran, radnici ne primaju plate, obaveze se ne izmiruju. Sve se češće spominje stečaj i čini nam se bilo kakva privatizacija.

Za sve to vrijeme nema reakcije sindikata Instituta, zaposlenih, a partije i stranke koje vrše vlast u Herceg Novom i Crnoj Gori i upravljaju Institutom, se ne oglašavaju.

Obećanja koja dobija menadžment Instituta od Vlade i državnih organa o spasonosnoj finansijskoj pomoći ispostavljaju se da su lažna.

Odgovornost se prebacuje sa jednih na druge, a propadanje Instituta se nastavlja.

Gdje su sada dušebrižnici koji su na sav glas napadali DPS, podmetali nam priče o namještenoj privatizaciji, zloupotrebama…?

Institut Igalo je za Herceg Novi privredni gigant. Za Crnu Goru je nosilac zdravstvenog turizma i jedina ustanova koja građanima Crne Gore može da pruža specijalističke vrste pomoći.

Sada se pokazuje koliko je neznanje, nemoć i nesposobnost aktuelne vlasti na državnom nivou u pronalaženju rješenja da se pomognem ovom gigantu.

DPS iz pozicije u kojoj se trenutno nalazi ne može ništa da uradi.

Neka rješenja se kao mogućnost nalaze u arhivi Instituta, ali pošto je to nasleđe DPS-a niko neće da pogleda.

I da ne bi bespotrebno neko reagovao na ovaj tekst da budemo jasni DPS nije doveo Institut u stanje u kojem se nalazi. Dovela ga je aktuelna vlast.

Neka sada pokažu sva ona silna znanja i sposobnosti o kojima su govorili građanima, kada su u izbornoj trci napadali DPS, a građani im povjerovali. Vrijeme je majstorsko rešeto. Kad tad istina ispliva na površinu.

Institut Igalo je svima nama izuzetno važan. Okupimo se oko tog cilja i zajednički tražimo rješenje, naći ćemo ga.
Samo treba ostaviti po strani sujetu i ponuditi saradnju svima koji mogu i žele pomoći.

DPS je uvjek spreman na saradnju. Da li su i nosioci vlasti?

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član