DPS domaćin predstavnicima 110 partija iz preko 90 država svijeta

Predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije Demokratske partije socijalista Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović zatvorio je sinoć u Bečićima 33. Svjetski kongres Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), u čijem dvodnevnom radu su učestvovali predstavnici 110 partija iz više od 90 država. 

Izrazio je zadovoljstvo da su naša zemlja i Demokratska partija socijalista imale priliku da svega dvije godine po prijemu u članstvo u Internacionalnu uniju budu domaćin ovakvog događaja i diskusije o aktuelnim političkim temama širom svijeta. Posebno je naglasio činjenicu da je DPS dobila mjesto potpredsjednika u ovoj prestižnoj organizaciji.

Govoreći o univerzalnim vrijednostima socijaldemokratije, Pejović je ukazao da ljevica mora iznaći novu energiju kako bi se vratila svojim izvornim idealima, velikim idejama i motivaciji koji su je uvijek karatkerisali. Dodao je da su upravo mlade generacije novo lice demokratije koje se može i mora suočiti sa rastom populizma i ekstremizma, koje širom svijeta treba da donese progres i solidarnost i izbori jednakost.

Osvrćući se na primjer Crne Gore koja je zahvaljujući viziji i umijeću lidera koji su veoma mladi stupili na najodgovornije pozicije, sa energijom i voljom da nose zemlju naprijed, uspjela da prevaziđe sve prepreke, Pejović je poručio delegatima iz čitavog svijeta da su oni generacija IV industrijske revolucije i milenijalci koji imaju važan zadatak da isprave greške prethodnih generacija tamo gdje je potrebno i da se izbore za novo mjesto ljevice u političkim sistemima.

Tokom Svjetskog kongresa u Bečićima  Pejović je imao niz susreta sa poslanicima Grupe SD u Evropskom parlamentu Enrikeom Gererom, Brandom Benifejem, Tiborom Sanjijem, kao i sa zamjenikom generalnog sekretara PES-a Đakomom Filibekom, s kojima je razgovarao o temi proširenja EU na Zapadni Balkan, ulozi Crne Gore i podršci koju očekujemo od kolega iz grupe socijalista i demokrata.
 
Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član