OO DPS Kolašin

Predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović polako ali sugurno preuzima i nadležnosti Skupštine Opštine Kolašin.

Počela je od Odluke o zaradama zaposlenih u javnom sektoru Opštine Kolašin.Prevedeno na državni nivo, to bi značilo kao da Vlada počne da donosi zakone , tačnije Zakon o zaradama zaposlenih u Javnom sektoru. 
Postupak ocjene ustavnosti i zakonitosti ove Odluke pokrenut je pred Ustavnim sudom, ali se Ustavni sud , po staroj praksi kada je Želka Vuksanović u pitanju, ne oglašava i ne odlučuje još od jula mjeseca prošle godine.Da je suprotno u pitanju, odnosno da opozicija na čelo sa DF , SNP,SDP,Demosom i Demokratama pokrene proceduru za preispitivanje Odluke, sigurno bi to rešavao po hitnom postupku.Ali kada je u pitanju Željka i „obični „ radnici koji pokreću postupke , onda se to rješava kako ko ima interesa i kako ko ima koga u Ustavnom sudu.

U međuvremenu , ona nastavlja i donosi i izmjene i dopune iste Odluke, potpuno preuzima nadležnost Skupštine , i ne samo što ih donosi nego smatra da ih ne treba objavljivati.Dovoljno je da su neko vrijeme objavljene na sajtu Opštine, pa onda sve što je donijela o jednom trošku objavi u jednom „službenom listu“.Ovaj način rada najbolji je dokaz samovlašća i anarhije koja vlada u Opštini i koja svih ovig godina prolazi nekažnjeno.
Odluke u skladom sa zakonom donosu Skupština, a nikako Predsjednik Opštine , osim u slučajevima vanredne okolnosti, ali obzirom da su u Opštini Kolašin vanredne okolnosti od kad je na vlasti elementarna nepogoda koalicija SDP,DF,SNP , Demokrata i Demosa i ne čudi potpuna uzurpacija vlasti od strane Želke Vuksanović sa partnerima i ne funkcionisanje Skupštine Opštine.

Za ove tri i po godine ona radi šta god hoće , ali to su joj omogućili državni organi , počev od državnog tužilaštva, koji kao na traci odbacuje sve krivične prijave protiv nje , a tamo gdje ih ona podnosi svaku procesuira. 

Tako radi Željka i tako je kontrolišu državni organi.
Počela je sa ovom Odlukom , a sa kojom će završiti ne znamo, možda sa Odlukom o regulisanju saobraćaja na teritoriji Opštine Kolašin.

Opštinski odbor DPS Kolašin i Grupa Birača

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član