DPS: Demokrate manipulacijom prikrivaju incidente koje izazivaju

Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje jutrošnji događaj iz Bajove ulice na Cetinju i odgovorno tvrdi da napad na predstavnike konkurentske liste nema nikakve veze sa DPS-om. Pozivamo nadležne državne institucije da u što kraćem roku rasvijetle događaj, kako bi se stalo na put manipulacijama u političke svrhe. 

Napominjemo da praksa konstatnog provociranja građana koju Demokrate sprovode kontinuirano još od parlamentarnih izbora, a koja je kulminirala tokom proteklih lokalnih izbora u Herceg Novom i ove kampanje u Mojkovcu, nije nešto na što su ljudi u Crnoj Gori navikli u dosadašnjim predizbornim kampanjama, pa čak ni u onim koje su bile obilježene visokim političkim tenzijama poput predreferendumske.  

Demokrate ovaj incident pokušavaju da pripišu DPS-u kako bi prikrili drugi incident u kojem su učestvovali oni i URA. Naime, nakon jučerašnjeg sučeljavanja na Javnom servisu RTCG, predstavnici Demokrata Danilo Mrvaljević i GP URA Filip Adžić su prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuli na Aleksandra Bogdanovića, nosioca liste „Cetinje pobjeđuje! DPS – Milo Đukanović“ i aktuelnog gradonačelnika Prijestonice. Verbalni napad je započeo Adžić, odmah nakon završetka sučeljavanja u studiju RTCG, prijetnjama da će da šamara Bogdanovića, a pridružio mu se Mrvaljević, obojica vjerovatno iziritirani time što su u debati poraženi argumentima i rezultatima. Kulminiralo je tako što Adžić fizički nasrnuo na Bogdanovića ispred zgrade RTCG, uz „podršku“ drugih članova GP URA, koji su prijetili „otvaranjem lobanja“. Adžića su spriječili ostali učesnici debate da fizički nasrne na Bogdanovića. 

Dostojanstveno, kako nam i priliči, čekali smo da se završe izbori, pa da informišemo javnost o ovome. Ali, kako su Demokrate iskoristile incident koji nema veze sa DPS da bi prikrili svoju i bruku i sramotu njihovih kopija iz URA, u obavezi smo da informišemo građane o stvarnim razlozima za današnje flagrantno kršenje predizborne tišine od strane Demokrata.
 
Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član