DPS: Činjenice i pravni propisi da budu jedini osnov odlučivanja

Dok traje treći dan pritvora episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika Srpske pravoslavne crkve, istovremeno se odvija neviđena medijska hajka i pritisak na državne organe da ne postupaju u skladu sa pozitivno-pravnim propisima već u skladu sa očekivanjima dijela javnosti.

Beogradski tabloidi i dio domaćih medija kao i pojedini opozicioni predstavnici i crkveni velikodostojnici vode medijski rat kakav nije viđen još od devedesetih godina. Sramno svjedočanstvo takvog nemoralnog i neetičkog pristupa ostaće i juče plasirana falsifikovana fotografija navodnog prebijanja dječaka od strane policije u Nikšiću.

Sve strukture koje ovih dana združeno atakuju na Crnu Goru treba da znaju da je Crna Gora država vladavine prava koja ne vodi krstaški rat ni protiv Srpske pravoslavne crkve ni protiv Srba u Crnoj Gori te da su uzaludni pritisci iz Beograda i njihovih domaćih poslušnika da utiču na sudsku odluku.

U ovom trenutku je najvažnije da zakonske procedure za vođenje daljeg krivičnopravnog postupka budu ispoštovane, i da isključivo formalno pravni razlozi, oslobođeni svih uticaja i pritisaka, budu faktor odlučivanja u ovom pravnom slučaju.

Odluka o pritvoru, kakva god da bude, biće zasnovana isključivo na zakonu, jednako kao prema bilo kom drugom građaninu naše države.

Demokratska partija socijalista

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član