DPS: Čestitke na izbornoj pobjedi Đukanoviću od Pahora, Joanisa, Porošenka i Gremingera

Predsjedniku Milu Đukanoviću i dalje stižu čestitke povodom pobjede na predsjedničkim izborima održanim u nedjelju 15. aprila. Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor pozvao ga je telefonom, a čestitke su uputili Predsjednik Rumunije Klaus Verner Johanis, Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, kao i Generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger.

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor prenio je Đukanoviću najsrdačnije čestitke i poželio uspjeh u obavljanju ove odgovorne dužnosti. Dva predsjednika su izrazila spremnost da zajedno doprinose daljem jačanju i unapređenju prijateljskih odnosa Crne Gore i Slovenije u obostranom interesu. Predsjednik Đukanović je zahvalio Sloveniji i Predsjedniku Pahoru lično na podršci crnogorskom putu u NATO, i u pregovaračkom procesu sa EU, naglašavajući posebnu ulogu Slovenije u integracionim procesima cijelog regiona.

Predsjednik Rumunije Klaus Verner Johanis u pisanoj čestitki pozdravio je pobjedu predsjednika Đukanovića i istakao podršku Rumunije Crnoj Gori na njenom evropskom putu, naročito u kontekstu predstojećeg mandata Rumunije kao predsjedavajuće Savjetom Evropske unije u 2019. godini. Johanis je ponovio značaj dobre saradnje dviju zemalja koje povezuju vrijednosti evroatlantskih saveznica.

„Ubijeđen sam da će se rumunsko-crnogorski odnosi i dalje razvijati i da će se ostvariti napredak na polju zajedničkih interesa naših zemalja, kako na bilateralnom planu, tako i u perspektivi bezbjednosti i stabilnosti u regionu, u duhu zajedničkog opredjeljenja za evroatlantske vrijednosti“, navodi se u čestitki Johanisa.

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko je čestitao pobjedu Đukanoviću i pozvao ga u zvaničnu posjetu Ukrajini, gdje bi razgovarali o jačanju političkog dijaloga i razvoju saradnje između Ukrajine i Crne Gore. On je kazao da Đukanovićeva pobjeda znači ubjedljivo prepoznavanje njegovog ličnog doprinosa institucionalizaciji državnosti Crne Gore, kao i njeno uspješno pristupanje porodici evropskih naroda. 

Čestitku povodom pobjede na predsjedničkim izborima uputio je i generalni sekretar OEBS-a, Tomas Greminger, rekavši da je Crna Gora ostvarila impresivne rezultate u izgradnji demokratske, sigurne i stabilne zemlje za sve njene građane.

„Budući da Crna Gora nastavlja ovaj snažni zamah pod Vašim vođstvom, može računati na kontinuiranu podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori“, kazao je Greminger.

Služba za informisanje DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član