DPS: Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani čestitao Đukanoviću pobjedu na izborima

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani čestitao je predsjedniku Milu Đukanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima i pozvao ga da prisustvuje plenarnom zasijedanju Evropskog parlamenta u Strazburu, gdje bi predstavio svoju viziju budućnosti Crne Gore i Zapadnog Balkana, i imao priliku da se susretne sa evropskim poslanicima.

„Znam da mogu računati na Crnu Goru koja, pod Vašim vođstvom i zahvaljujući Vašim kvalitetima kao državnika, može imati fundamentalnu ulogu na putu Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji. Možete računati na moju podršku i podršku Evropskog parlamenta kako biste se uspješno suočili sa posljednjim fazama ovog procesa“, istakao je između ostalog Tajani.

„Nisu samo geografija, bogatstvo naše istorije i naših kultura koje nas ujedinjuju, već je to i snaga vrijednosti koje dijelimo i koje moramo zajedno promovisati“, navodi se u čestitki.

Podsjećajući da Crna Gora ima važnu ulogu predvodnice Zapadnog Balkana kada su evropske integracije u pitanju, Tajani je ponovio svoju i podršku Evrpskog parlamenta Crnoj Gori do ispunjenja svih koraka na putu evropskih integracija.

Služba za informisanje DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član