Čestitka predsjednika OO DPS Bar dr Dragoslava Tomanovića povodom nastupajućih Božićnih i novogodišnjih praznika

Poštovani građani Bara,

Na kraju godine uobičajeno je da se sumiraju rezultati i iskazuju očekivanja u onoj koja dolazi. Zato, gledajući u cjelosti ono što je u proteklih dvanaest mjeseci urađeno u razvoju naše opštine, DPS kao vodeća partija u lokalnoj vlasti, ali i kao najjača politička snaga u Baru, može iskazati zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. 

Nesumnjivo da je u protekloj godini unaprijeđen kvalitet funkcionisanja lokalne vlasti i javnih službi, poboljšani uslovi života građana Bara u mnogim segmentima, kao i komunikacija između građana i lokalne uprave. Izvjesni su i pomaci u realizaciji razvojnih projekata, koji će doprinijeti većem zapošljavanju i poboljšanju standarda naših građana. Unaprijeđena je i kulturna ponuda našeg grada, tako da već sada možemo govoriti o kontinuitetu kulturnog života tokom čitave godine.

O uspješnosti lokalne uprave svjedoče i rezultati turističke sezone tokom 2019. godine. DPS je svojim udjelom u funkcionisanju gradske vlasti značajno doprinijela takvim rezultatima i ostvarenim napretkom u različitim oblastima društvenog života Bara. Pored toga što smo politička stranka koja je programski posvećena prosperitetu i modernizaciji našeg grada, mi smo ujedno i politička stranka koja izuzetno uvažava njegove tradicionalne vrijednosti i koja daje doprinos skladu svih naših vjerskih i nacionalnih identiteta.

Uvjereni smo da takvu našu politiku građani Bara prepoznaju i uvažavaju, uprkos nedobronamjernim i neistinitim prigovorima da DPS svojim djelovanjem ugrožava pojedine vjerske zajednice ili identitete. DPS Bara će se uvijek zalagati za toleranciju različitosti i za afirmaciju svih vjerskih i nacionalnih identiteta koji na našem prostoru žive stoljećima. Takođe, i u narednoj godini ostajemo posvećeni politici koja će doprinositi ekonomskom i sveukupnom društvenom prosperitetu Bara i boljitku svih njegovih građana.

Sa uvjerenjem da ćemo zajednički ostvariti ciljeve kojima smo posvećeni,  svim građanima Bara želim srećnu i uspješnu Novu 2020. godinu, a vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Božić.

Služba za informisanje OO DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član