Čekić: Zahvaljujući prethodnoj Vladi i našoj dijaspori juče je ispunjen višedecenijski san svih Gusinjana

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić se osvrnula na rad lokalne uprave, dosadašnje projekte, te izrazila pohvalu i zahvalnost za juče otvoreni put Gusinje – Podgorica.

„Lokalna samouprava stabilno funkcioniše, sve svoje obaveze prema zaposlenim, izvođačima radova i dobavljačima na vrijeme izmiruje, vrši se popravka i asfaltiranje lokalnih puteva, stipendiraju se studenti, i u okviru svojih mogućnosti pomaže razvoj kulture i sporta“, istakla je ona.

Gospođa Čekić je ukazala na nebrigu aktuelne vlasti za probleme građana, ali i potrebe opštine na čijem je čelu.

„Ono što nas posebno brine i opterećuje jeste značajno umanjenje kapitalnog budžeta koji je opredijeljen za našu opštinu, što faktički znači zaustavljanje realizacije projekata koji su već započeti i za koje postoji projektna dokumentacija“.

Takođe, istakla je veliku brigu za nerješavanje problema koji postoje od prvog dana povraćaja statusa Opštine Gusinje, a to su prije svega rekonstrukcija zgrade policije i uređenje izletišta Ali Pašini izvori. 

Kako je istakla predsjednica Čekić problem predstavlja i činjenica da se za dobijanje ličnih dokumenata, putnih i identifikacionih mora ići u obližnju opštinu, tako da to kod građana izaziva i osjećaj nesigurnosti i nebrige države prema njima.

„Na kraju želim da se u ime građana zahvalim svima, a prije sveg prethodnoj Vladi i našoj dijaspori, koji su doprinijeli da se započne i završi put Gusinje – Podgorica preko graničnog prelaza Grabom, čime je ispunjen višedecenijski san mnogih Gusinjana i koji će, sigurna sam, doprinijeti ubrzanom razvoju naše opštine“, zaključila je predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član