Reagovanje na objavljen tekst u Vijestima

Povodom netačnih i malicioznih navoda iznijetih u današnjem tekstu o izvođenju himne na Filmskom festivalu u Herceg Novom u okviru teksta objavljenog u izdanju Vijesti, pod naslovom, “Ostavite dijete na miru” koristimo priliku da naglasimo sljedeće:

Niti je Demokratska partija socijalista podnijela prijavu protiv umjetnice koja je izvela državnu himnu, niti ovo predstavlja bilo kakav pokušaj linča “čopora”, kako je to tendenciozno navedeno.

Činjenice su sljedeće – prijava je podnijeta protiv organizatora, dakle Filmskog festivala Herceg Novi, i to jer je na njihovom događaju izvedena himna Crne Gore čiji su stihovi bili izmijenjeni. I to je, što je jasno i onima koji nemaju dodira sa pravom, grubo kršenje zakona, a dodatno – imajući u vidu da je riječ o manifestaciji od posebnog značaja – i unižavanje simbola Crne Gore.

Ukoliko neko nalazi opravdanje i za to – ipak to nije naš problem. Dugo već svjedočimo orkestriranoj reviziji koju sprovodi ova vlast da bismo ćutali, a posebno da bismo prihvatili pokušaje relativizacije i pokušaja da se problem predstavi beznačajnim, a optuži ona strana koja reaguje na problem.

Što se tiče gospođe Porobić-Krcunović, dobro bi bilo da javnost bude upoznata sa tim da je ona dio “ekspertskog kadra” Vesne Bratić (ukoliko se u međuvremenu i ona, nalik ostalima, nije mimoišla sa ministarkom), da se jedno vrijeme nije vadila iz bivšeg ministarstva kulture, pa je teško i zamisliti iz kojih pobuda “Vijesti” nju žele predstaviti kao nekoga ko je u ovoj priči navodno objektivan.

Medija centar DPS  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član