Cankar: Budućnost Tivta pripada svima podjednako

Povodom aktuelne situacije u našem gradu u kojem su izvjesni prijevremeni lokalni izbori, pozivamo građane da ne dopuste da sitnim činjenjem ili nekim ustupkom, dozvole obmanu od strane lokalne vlasti koja je otpustila preko četrdeset naših sugrađana zaposlenih u lokalnoj upravi samo zbog političke pripadnosti ili opredjeljenja. Lokalna vlast ovaj grad nije unaprijedila ni po jednom segmentu, niti je pokazala neku potencijalnu mogućnost za uspješno vođenje Tivta od samog početka svog mandata.

DPS Tivat pozdravlja mentalitet različitosti ovog grada i stavlja se potpuno na stranu svih nezadovoljnih građana koju su i emanacijom istog doveli do trenutnog stanja skraćenja mandata Skupštine opštine, što i uliva nadu i mogućnost za vraćanje dostojanstvene slike naše opštine.

Dužnost je svakog građanina da nikad ne zaboravi sliku grada u prethodnih godinu i po dana i da shvati da nije glasao za takvu promjenu, oličenu u revanšizmu i nefunkcionalnosti lokalne samouprave, pa koliko god da je ta promjena čak i bila dijelom opravdana, jer evidentno da je nastupilo gore razdoblje koje niko nije želio. Nastupio je period etnocentrizma, koreografije i ikonografije kojoj smo svjedoci ovdje u biseru Boke i jednom od najrazvijenijih turističkih destinacija Mediterana.

Našem gradu je potrebna promjena, racionalna na građanskom osnovu, kako od ovog sada stanja, tako i unapređivanje onog što je preteča nove vlasti nakon 30-og avgusta 2020. Godine gdje je naša partija vršila vlast. Ne izbjegavajući samokritičnost, jasno govoreći o reformama partije, stvarima koje treba unaprijediti, koje nijesu bile dovoljno dobre sa ove distance, spremni smo da sa novim licima, pružimo ruku svim političkim subjektima koji baštine jednake vrijednosti i ideale za dalji napredak i razvoj našeg grada.

Mladi ljudi prije svega žele da ustanu i jasno kažu da budućnost Tivata pripada svima podjednako, jer sebe vide ravnopravno sa svim svojim sugrađanima. Jer nije važno ničije opredjeljenje po bilo kom osnovu sem ono “ljudsko” koje znači međusobno poštovanje svakog stava koje ne ugrožava slobodu drugog. Podjele su neosnovane, to je svima jasno, jer za mlade, po tom osnovu, benefita i satisfakcije nema, zato one pripadaju prošlosti a nama budućnost sa boljom egzistencijom, više solidarnosti, i razumijevanja.

Zato, mi iz DPS Tivat poručujemo, Tivat je grad svih njegovih građana, svih vjerskih opredjeljenja i etničkih pripadnosti, zbog toga jednostavno vratimo Tivat Tivtu!

Anton Cankar, član Izvršnog odbora DPS Tivat i potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član