Boljević: Na osnovu čega je poljoprivredno zemljište u Zeti odabrano za zatrpavanje opasnog organskog otpada

Odbornik DPS u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Miroslav Boljević obratio se iz Mataguža sa mjesta na kojem su zakopani leševi pelikana zaraženih ptičijim gripom.

“U saznanju smo da je baš ova lokacija odabrana odlukom Uprave i Službe zaštite Nacionalnih parkova. Insistiramo da se direktor Nacionalnih parkova javno oglasi i upozna mještane kako Mataguža tako i čitave Zete na osnovu čega je ova lokacija odabrana za zatrpavanje opasnog organskog otpada”, rekao je Boljević.

On je podsjetio na činjenicu da je 2009. godine Crna Gora postala potpisnica Arhuške konvencije koja definiše prava građana i lokalne zajednice na informisanje i na učešće u odlučivanju o pitanjima koja se tiču zaštite životne sredine, za koja navodi da je ovim činom grubo prekršena.

“Podsjećamo donosioce ove sramotne odluke da su za odlaganje opasnog otpada odabrali poljoprivredno zemljište, bogato podzemnim vodama, koje je nerijetko, tokom zimskih mjeseci plavno područje.

Uvjeren sam da će ovo biti alarm nadležnim istražnim organima kako bi detaljno istražili ovaj naš slučaj”, zaključio je Boljević.

Miroslav Boljević, odbornik DPS u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada Golubovci 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član