Autorski tekst dr Jevta Erakovića: Đura po nalogu iz komšiluka

Mnogo je različitih Đura na ovom svijetu, ali nekima, koje mi interesujemo, najmilije će biti da imaju veze sa Đurama iz našeg komšiluka.
Pa da im učinim na volju, bolje će se prepoznati.

Razne “šio nam ga Đure u pokušaju”, naime, uzmemirava sve što stiže od DPS, pa čak i krojevi naših jakni na protestima “IMA NAS”.

A “šio nam ga Đure” ne shvataju da nije do kroja, ni do materijala – do nečeg drugog je. Što Đure, nažalost, ne mogu da razumiju.

Baš kao što ne kapiraju da na ulicama na kojima smo prohodali, na kojima smo koljena prvi put odrali igrajući fudbal, na ulicama kojima smo išli ka školama koje smo završili, ulicama na kojima smo grijali ruke u džepovima kaputa prvih ljubavi, na ulicama kojima smo stizali do biokopa i stadiona,… na tim i takvim ulicama nama ne može biti hladno.

Jer su naše. I jer smo mi njihova đeca.

I neće da shvate Đure da nijesmo i nikada nećemo biti kao DF, koliko god to Đure priželjkivale.

Jer se borimo za naše. Ne za tuđe. Jer nikada nećemo lomiti, čupati, razvaljivati. Jer nećemo mrzjeti. Jer naše ruke neće nikada biti ispružene da na njih neko spusti apanažu za izdaju svoga.

U tom smislu Đure i DF su dvije strane iste medalje.

U pokušaju da odbrane apanažice razne Đure su utrkuju da naglase kako “govori političara na protestima “IMA NAS” nemaju odjeka, nikoga ne pokrenu”.

I time najgrotesknije dematuju baš sebe.

Ako nema odjeka, zašto se Đure śekiraju?

U svojoj umišljenoj superiornosti Đure dijele savjete kako je “ovo vrijeme Instagrama i TikTok-a. Ili se slikaš ili igraš”. Slikanje i igranje da ostavimo držaocima Đurinih apanažica. Očito to Đuru oduševljava.

Nama predstoji nešto drugo.

Da sa naših ulica i trgova, sa svake vrleti i svake goleti, sa svakoga vrha i svake doline, očistimo tabloidno, propagandističko smeće koje prijeti da nam zatrpa i otruje domove.

Da ugasimo lud vjetar izdaje i prodaje svega svoga i svih svojih za apanažice.

Da, ne obazirući se na osvježenje, osiguramo vanredne parlamentarne izbore ovog proljeća i pravo da na njima glasaju građani Crne Gore, a ne Srbije i hercegovačkog dijela BiH.

Da istaknemo najbolje među nama, glasamo ih i tako, zauvijek, zaustavimo davaoce i primaoce apanaža, da seire nad nestankom Crne Gore.

Poslije svih medijskih i verbalnih nasrtaja na nas sad ispade da je najveća muka što se pravimo važni.

Ma, nije to pravljenje važnim, nego ponos na sve mlade, stare, sve one divne ljude po mnogo čemu različite, ali u jednom ujedinjenje. Ponos zbog njihovog duha, njihove ljubavi i odanosti ovoj zemlji i njenoj budućnosti.

Zbog njih ćemo stići do cilja – građanske, evropske, ljudi dostojne, nezavisne i samoodržive Crne Gore.

Razne “šio nam ga Đure” sada, naravno, javljaju da se blokira aerodrom, a poslije, kada se izborimo za pravo ove zemlje da živi, tada će već naći način da nam oproste što su nas malo tukli.

Nama je sve jasno, a njima ako nije – neka potraže na Tik Toku.

Tamo je jako popularna i ona “od Prizrena do Rumije”… Đurama, očito, sasvim po ukusu.

Dr Jevto Eraković, potpredsjednik i poslanik DPS-a Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član