DPS: Potpisima podrške “mandataru” neustavne Vlade, antievropska koalicija Crnoj Gori zatvara vrata EU

Potpisima podrške, da se za “mandatara” 44. Vlade Crne Gore predloži Miodrag Lekić, poslanici pučističke parlamentarne većine pisano su se deklarisali kao članovi antievropske koalicije. Pod palicom Demokratskog fronta, oni su danas zapravo potpisali zahtjev kojim traže da Crna Gora bude potpuno izbačena sa evropskog kolosjeka, a vrata EU, za našu državu i građane, zatvorena.

Kao što su prilikom usvajanja neustavnog zakona zanemarili stav i mišljenje Venecijanske komisije, kao i brojna upozorenja, tako ni sada ne mare za jasne poruke iz međunarodne zajednice da tako formirana vlada nema podršku Brisela i Vašingtona te da će našu zemlju uvesti u potpunu međunarodnu izolaciju.

Ali, zar to nije bio cilj ove pučističke većine?! Od prvog dana, dakle, već duže od dvije godine, po nalogu Moskve i Beograda, pokušavaju da stvaraju prepreke svojoj sopstvenoj državi, ne bi li je izbacili sa evropskog kolosjeka, i zaglibili je u balkansko blato, sa krajnjim ciljem da u njemu ostane decenijama. To se zove izdaja interesa sopstvene države, i ma koliko “uzvišnih” razloga nalazili za taj sramni čin, svaki od njih je mizeran. Ovi pučisti će, ostati upisani kao grobari evropske Crne Gore, a dokument koji su danas potpisali, ničemu ne služi, sem da ostane kao dokaz o ljudima koji su zloupotrijebili svoje funkcije poslanika da bi Crnu Goru izolovali i učinili je provizorijumom.

Uvjereni smo da će na izborima koji slijede, izvršitelji tuđih naloga, dobiti zasluženu kaznu birača. Građani će odbraniti Crnu Goru, jer nijesu je zajedno sa svima nama stvarali, da bi je Putinov i Vučićev bašibozuk iz crnogorskog parlamenta, uništio.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član