Divanović: Onamo gdje je većina tu je i vlast

Dakle kao najbrojnija i najodgovorniji partija u budvanskom političkom životu mi smo se danas odazvali na poziv predsjednika Opštine Budva, odnosno vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva, gospodina Bulatovića, u nadi da ćemo učestvovanjem u dijalogu o aktuelnoj krizi u Budvi pokušati da nađemo neko zajedničko rješenje sa novom opozicijom u gradu. Međutim to nije dalo očekivane rezultate.

Odazvali smo se tom pozivu dodatno odgovorni prema temi, dakle da se ovdje radi o nečemu što je čak i iznad politike a to je tema suživota, tema bezbjednosti, tema našeg zajedničkog, komšijskog, porodičnog, svakog drugog života i sklada. U političkom smislu, dakle, mi imamo političku većinu u demokratiji je vrlo jednostavna formula, dakle onamo gdje je većina tu je i vlast. Teško da oni koji imaju političku manjinu mogu sa tom manjinom  organizovati sjednicu Skupštine opštine i na njoj donijeti važne odluke za Budvu a to je upravo ono što ovaj trenutak traži od nas. Dakle život u Budvi ne može stati, život mora da se odvija dalje i mi kao odgovorni ljudi, odgovorni prema Budvi, prema budvanima i naravno i prema našim političkim programima moramo nastaviti da vršimo vlast u ovom gradu.

Dakle ovi ljudi koji su danas i formalno objavljivanjem odluka o njihovom postavljenju u Službenom listu postali vršioci dužnosti Opštine Budva, odnosno Skupštine opštine Budva moraju već od ponedeljka početi da redovno obavljaju svoje djelatnosti. Dakle u prvom redu građani su zainteresovani kako će se odvijati pripreme turističke sezone i vjerujem da je građanima dosta političkih performansa i da su prosto zainteresovani za smirivanje tenzije i za neke teme koje su od egzistencijalnog značaja za razvoj Budve u budućem periodu. Vjerujem da tu jedino Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima ubuduće može ponuditi jednu efikasnu lokalnu samoupravu.  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član