Živković i Bugenhut: Najavljena rekonstrukcija Vlade može doprinijeti dodatnoj destabilizaciji političkih prilika

Predsjednik DPS Danijel Živković sastao se danas sa ambasadorkom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Kati Bugenhut, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo susretom i nastavkom interesovanja Ambasadorke o stavovima DPS-a, koja kao državotvorna partija čvrsto ostaje na stanovištu da evropska budućnost Crne Gore i Zapadnog Balkana nema alternativu.

U tom pravcu, predsjednik Živković je zahvalio na svesrdnoj i kontinuiranoj podršci koju Kraljevina Belgija pruža Crnoj Gori u oblasti EU integracija, što se potvrdilo i tokom aktuelnog predsjedavanja Belgije EU, u okviru kojeg je politika proširenja ostala visoko na agendi prioriteta. Takođe, pozdravio je angažman belgijskog predsjedavanja u odnosu na Crnu Goru, koja do kraja istog očekuje dobijanje IBAR-a.

Danijel Živković je ocjenio da Demokratsku partiju socijalista zabrinjava činjenica da su na pozicijama donošenja odluka prisutne određene političke strukture koje su čvrsti zagovornici antievropskih politika i vrijednosti. Dodao je da ulazak takvih struktura u izvršnu vlast kroz najavljenu rekonstrukciju Vlade može doprinijeti dodatnoj destabilizaciji političkih prilika koje će otežati put ka Evropskoj uniji, a samim tim i ekonomski napredak i nove investicije.

“Crnoj Gori je potrebna stabilnost koje nema u političkom životu. Svjedočimo stalnim optužbama unutar vlasti koja ne može postići zacrtane ciljeve”, zaključio je Živković.

Ambasadorka Bugenhut je izrazila saglasnost sa stavovima DPS-a kada je u pitanju budućnost Crne Gore i njena evropska perspektiva i ocjenila da je doprinos Demokratske partije socijalista Crne Gore bio od krucijalnog značaja za trasiranje puta Crne Gore ka članstvu u NATO i EU.

Analizirajući unutrašnji, regionalni i međunarodni kontekst Ambasadorka je ocjenila da se Evropska unija, države članice EU i države kandidati za članstvo suočavaju sa brojnim izazovima, zbog čega je važan momenat za proširenje Evropske unije i članstvo Crne Gore. U tom pravcu, potvrdila je punu podršku Belgije Crnoj Gori i izrazila očekivanje da će društveni i politički akteri na političkoj sceni pokazati punu posvećenost evropskim i evroatlantskim vrijednostima.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član