Škrelja: Abazovićeva amnezija

Prije samog predlaganja i usvajanja državnog budžeta, govorili smo da on predstavlja skup avanturističkih planova, marketinški i politički pamflet partije u osnivanju tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića. 

Nakon totalnog ekonomskog posrnuća crnogorske privrede, tajnog zaduživanja, zatvaranja brojih preduzeća, rastjerivanja investitora, frapantnog rasta cijena gotovo svih proizvoda i enormnog porasta inflacije građani su na svojoj koži osjetili efekte i posljedice kompletnog spektra populizama ovog eksperta.

Podsjetimo da je svesrdnu podršku usvajanju takvog budžeta dala URA čiji lider sa tadašnje pozicije vicepremijera u decembru prošle godine rekao da je Vlada napravila dobar budžet. Međutim, javnost je juče bila u prilici vidjeti da se Abazović ipak sjetio pa priznao da je, kako je on to sam rekao, “neko napravio budžet u kome nije dobro planirao prihode”.

Upravo zbog toga ćemo pomoći odlazećem premijeru da se prisjeti ko je taj “neko”. To gospodine Abazoviću onaj “ekspert” sa kojim ste sjedjeli u prethodnoj vladi, i sa kojim ste se skoro i slikali dok ste ispijali kafu na crnogorskom primorju. To je onaj promašeni Krivokapićev ekspert koji u nedostatku potražnje za njegovom stručnošću i dan danas iz državnog budžeta prima platu na tzv. “bijelom hljebu”. To je onaj koji u svom novoosnovanom pokretu okuplja svoje sljedbenike koji su se, usljed bezidejnosti čime bi se mogli baviti i kako bi zaradili za ličnu egzistenciju, okupili u pokret Evropa sad, kako bi građanima nastavili da prodaju priču o svojim navodnim stručnim kompetencijama.

Zbog neodgovornosti i neznanja pojedinaca, koji svakim danom svojim postupcima ali i riječima demantuju sami sebe, Crna Gora se nalazi u teškoj ekonomskoj situciji. Usljed takve činjenice, a poučeni iskustvom iz 30. avgusta 2020. godine, građani nikad više svoje povjerenje neće dati ovakvim šarlatanima.

Luiđ Škrelja, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član