Šćepanović: Njegošev praznik, umjesto kulturnim manifestacijama obilježili raspravom o neradnim danima

Nažalost, Njegošev dan, pokazao je nivo bezakonja u ovoj državi, gdje zakon tumači kako ko želi, a Abazovića i njegovu vladu ponižavaju čak i direktori javnih preduzeća.

Uz to, smijenjena vlada je pokazala nepoštovanje prema Njegošu, jer iako je zakonom predviđeno da se praznik obilježava prigodnim kulturnim manifestacijama, nijedna nije održana, niti je bila planirana. Vjerovatno su i sami ministri u Vladi zaduženi za ovo pitanje iznenađeni, da su, iako smijenjeni, 13. novembar dočekali u ministarskim foteljama, tako da ništa nijesu organizovali i pripremili. Bilo je važno pompezno predložiti i izglasati zakon, ne bi li se ostvario kakav politički ćar, a Njegoš uvijek služi kao dobro pokriće za loše i priučene đake u crnogorskom parlamentu.

Žalosno je da se obilježavanje praznika najvećega crnogorskog pjesnika i vladike svelo na raspravu da li će se odmarati jedan ili dva dana. To je tužna i ružna zbilja Crne Gore, kojom upravljaju neodgovorni, neznaveni i nesposobni.

Njegoš bi se, da mu je viđeti sve ovo, zapitao kako li su se “budale tupoga pogleda” vinule do visine vladalačkoga trona.

Upravo kakav je odnos vlastohlepnih “oslobodilaca” prema državi, takav je isti prema državnim praznicima.

Kristina Šćepanović, sekretarka za međunarodnu saradnju Savjeta mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član