Šćepanović: Leposavić izvršio udar na pravni poredak države Crne Gore

Izjava ministra pravde Vladimira Leposavića, koji je izvršio najbrutalniji pritisak na sudske organe, predstavlja pokušaj suspenzije pravnog sistema države Crne Gore i udar na temelje demokratskog pravila o razdvojenosti grana vlasti.

Nezapamćeno je da se jedan ministar preko medija koji je u vlasništvu lica optuženog za kriminal, obraća sudijama i nalaže im da ponište bilo koju sudsku presudu, a posebno ovu koja je vezana za pokušaj terorizma. Poseban skandal je što Leposavić najavljuje zakon koji će poništiti presude sudija, ma kakve one bile, i naziva ga Zakonom o amnestiji. On je izgleda shvatio da je njegova nadležnost da predlaže Skupštini da poništava sudske odluke?!

Ne čude ovakve izjave, kada smo iz samog ekspozea Krivokapića mogli zaključiti da će Ministarstvo pravde da kontroliše sudstvo.

Očigledno je Leposaviću dat zadatak da izvrši “državni udar” na pravni sistem naše države. Nakon ovoga, jedino što je ispravno jeste da Krivokapić uputi Skupštini predlog za razrješenje ovog ministra.

DPS će o ovom skandaloznom postupku ministra pravde, koji je u suprotnosti sa svim načelima evropskog pravnog poretka, obavijestiti i relevantne međunarodne institucije.

Marta Šćepanović, poslanica DPS u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član