Milinković: Laži i klevete protiv mene i moje porodice, na čast onima koji ih šire

Uvaženi sugrađani,

Izgleda da ćutanje ne može da demantuje nesuvisle objave i atak na mene i moju porodicu gdje prednjače Pokret za Pljevlja i njihov odbornik Božidar Bajić jer je, nažalost, u našem društvu postala praksa da se količina istine mjeri jačinom decibela onih koji su spremni radi politikanstva i sitnih političkih poena da uruše integritet svakog od nas.

Ja, Vlade Milinković, sav svoj životni i radni vijek gledao sam da živim časno i odgovorno, i tako sam se ponašao na svim pozicijama na kojima sam bio. Nikako drugačije nijesam ni obavljao funkciju predsjednika Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Pljevljima. Bila mi je čast i zadovoljstvo biti na čelu partije u našem gradu koja je uvijek bila i jeste pokretačka snaga ne samo demokratskog već i cjelokupnog društvenog razvoja Pljevalja i Crne Gore. O periodu na čelu Opštinskog odbora će da sude vrijeme kao i članovi i simpatizeri DPS-a, ali i svi oni koji su bili uključeni u politički život naše sredine. Ono što sam ja uradio kao odgovoran čovjek, a što nažalost nijesu imali snage da urade mnogi lokalni opozicioni lideri, jeste podnošenje ostavke na mjesto predsjednika nakon rezultata naše partije u Pljevljima, koji nije bio dobar. To smatram odgovornim i logičnim potezom svakoga ko vodi neku organizaciju, a ne ispuni zacrtani cilj.

I onda počinje salva grubih uvreda i neistina od strane vječitih političara koji su iza sebe naređali desetine poraza i nikada im nije palo na pamet da se zapitaju da li je greška u njima samima, već su uvijek tražili izgovor kod drugih. E to je razlika između nas i njih. To se ponajbolje vidi ovih posljednjih nekoliko mjeseci, kad smo im mi iz Demokratske partije socijalista pokazali šta je demokratija i kako se voli svoja država, brane i njeguju demokratske tekovine koje smo gradili svih ovih godina.

Posebno me pogađaju laži i klevete oko mog navodnog zaposlenje u Rudniku uglja Pljevlja. Puna i jedina istina je da sam ja od septembra 2018. godine član Odbora direktora u navedenoj kompaniji, a ne nikako u bilo kom drugom radnom angažmanu. Inače sam radno anagažovan od 1998. godine u Poreskoj upravi Crne Gore u Pljevljima, gdje sam i dalje u radnom odnosu. Možda bih sve ovo i još jednom prećutao, ali iznošenje ortodoksnih neistina po pitanju školovanja moje ćerke, inače uspješnog studenta Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i dobitnika Luče kao i ostalih prestižnih priznanja, na šta sam posebno ponosan, je velika uvreda ne samo za mene kao roditelja, već za sve roditelje ali i naše mlade generacije koje su budućnost naše države.

Sve ostale insinuacije i podvale na račun mene i moje porodice neka služe na čast “ljudskim gromadama” koji se bave mnome. Zato ih sve pozivam, neka se dobro zamisle pred Bogom i ljudima ako im je išta od obraza ostalo, a ja ću sigurno svijetla obraza da koračam mojim Pljevljima za čije dobro ću se svesrdno zalagati kao član Demokratske partije socijalista, kao porodičan čovjek, ali prije svega kao Čovjek.

Vlade Milinković, bivši predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član