Savković Vukčević: UNCG, bastion šovinizma i najgore propagande, a ne esnafsko udruženje

Nevladina organizacija, Udruženje novinara Crne Gore, koja je u svom nazivu zloupotrijebila profesiju novinara i činjenicu da je registrovana u našoj državi, zapravo je bastion anticivilizacijskog djelovanja, i najgore propagande koja je protjerana sa evropskih prostora, zato što promoviše rat i ubijanje.

Ova nevladina organizacija želi da ostavi utisak da predstavlja novinare Crne Gore, a ne grupu šovinista i nacionalista koji koriste etar ove države i medijske instrumente da zastupaju tuđe interese. U tom prevarnom svojstvu, sprovode svoje subverzivne akcije prema Crnoj Gori. Zato su nagradu za najbolji portal u 2022. godinu dodijeli Sputniku, tj. onom mediju kojem je Vijeće Evropske unije obustavilo emitovanje zbog “sprovođenja akcije dezinformacije i manipulacije informacijama protiv EU i njenih država članica”.

Najava saradnje ove NVO koja se lažno predstavlja kao strukovna, sa Savezom novinara Rusije, kao i dodjela nagrade za najbolji medijski poduhvat u 2022. godini Bratislavu Stojiljkoviću, osobi kojoj je zabranjeno da kroči u Crnu Goru, samo su dio agende koji sprovode “novinari u civilu” koji se kriju iza naziva “Udruženje novinara Crne Gore”.

Sve je ovo očekivana refleksija trenutnog stanja u Crnoj Gori i posljedica dvoipogodišnjeg posrnuća, za vrijeme Krivokapićeve i Abazovićeve vlade, kada su šovinizam, nacionalizam, i najgora ratna propaganda postali “nova normalnost”.

S obzirom na to da se UNCG promoviše u zemlji i regionu kao strukovno udruženje, i pokušava da stvori utisak da iza njihovih nacionalističkih i bizarnih akcija stoji novinarski esnaf naše države, skrećemo pažnju državnim organima i organizacijama koje na bilo koji način učestvuju u finansiranju ovakvih aktivnosti, da su saučesnici u podrivanju ugleda evropske Crne Gore, i da ćemo takvu njihovu aktivnost problematizovati medijski ali i pred nadležnim organima.

Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član