Savković Vukčević: Mandatar nastavlja da zapanjuje javnost

Jučerašnji nastup Zdravka Krivokapića pokazao nam je da i od lošeg može lošije! Kad smo pomislili da nas nakon negiranja Darvinove teorije ništa neće iznenaditi, mandatar nas je sinoć razuvjerio. Teorija da korona bježi od kašičice kao đavo od krsta vrh je ledenog brijega frapantnih izjava.

Takva neodgovornost i negiranje racionalnog, zapanjujuća je, ma koliko imali u vidu da potiče od osobe koja je za mandatara imenovana na veoma neobičan način – u manastiru, van svih političkih običaja i poznate prakse.

Najava mandatara da će nakon povlačenja jednog od kandidata za ministre rekonstruisati Vladu prije njenog formiranja zaista predstavlja jedinstveni politički potez. Još kada se tome doda sada već prepoznatljivi demohrišćanski pristup sveopšteg razumijevanja i praštanja, jasno je da će buduća Vlada sa realnom politikom imati veze koliko “bog i šeširdžija”.

Kao ozbiljni političari ipak ne možemo likovati nad ovom predstavom koja sada već prijeti da ozbiljno ugrozi tekovine modernog crnogorskog društva i Crnu Goru kao državu vrati nekoliko stoljeća unazad. Potvrđujući nakon izbora naš pozitivan i konstruktivan stav u vezi sa konstituisanjem nove parlamentarne većine, pokazali smo demokratsku privrženost onome što predstavlja najveći prioritet razvijenih demokratija – funkcionisanje institucija sistema.

Ipak, skrećemo pažnju da Crna Gora nije eksperimetalno zamorče, već država koje je zahvaljujući racionalnoj i promišljenoj politici, koju je DPS vodila sa svojim koalicionim partnerima, dostigla visok stepen emancipacije.  Zato ove retrogradne i bizarne izjave koje potiču od mandatara i njegovog okruženja mogu biti samo predmet podsmijeha i čuđenja, a nikako dio političkog modela koji će se u građanskoj Crnoj Gori primiti.

Nela Savković Vukčević, kandidatkinja za poslanicu liste „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član