Savjet mladih DPS: Neblagovremeno obavještenje studenata od strane UCG, ne vodi ka unaprijeđenju njihovog položaja

Na sjednici UO UCG, koja je održana 29. septembra 2021. godine, donijeta je odluka o raspisivanju konkursa za budžetske specijalističke i master studije za 2021/22. godinu, u skladu sa kojom će se prijave na konkurs studentskim službama podnositi 1. oktobra, a prijemni ispiti organizovati od 2. do 4. oktobra.

Uzimajući u obzir činjenicu da nastavak akademskog obrazovanja nakon završenih osnovnih studija  predstavlja važan korak za svakog studenta, koji bi, u progresivnim društvima, trebalo da bude i njegov najvažniji član, za očekivati je bilo da će Univerzitet Crne Gore imati više obzira i zvanično obavještenje o rokovima za prijavu ispita objaviti blagovremeno, a ne dan uoči datumski predviđenog roka?!

Kao najveća omladinska organizacija u državi, koja okuplja veliki broj crnogorskih studenata, koji su nam usljed sopstvenog nezadovoljstva stanjem na Univerzitetu ukazali i na ovaj problem, dužni smo da skrenemo pažnju UO UCG da o ovakvim važnim odlukama javnost ne obavještava tek tako, iz vedra neba, bez ostavljanja vremena neophodnog za pripremu prijave u smislu prikupljanja potrebnih dokumenata i slično.

Na kraju, studenti Crne Gore treba da znaju da su naša vrata otvorena za sve njihove inicijative, za koje procijene da im je neophodna i politička reakcija u državnim institucijama, kako bi efikasnije bile sprovedene u djelo. Da je zaštita najboljeg interesa studenata jedna od naših najznačajnijih obaveza, dokazuje i činjenica da smo u fokus sopstvenog djelovanja stavili unaprijeđenje položaja studenata, ali i praćenje transparentnosti rada krovne obrazovne ustanove u zemlji.

Savjet mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član