Savjet mladih DPS Crne Gore: Razni nivoi državne vlasti nadmeću se u snishodljivosti prema SPC

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i v.d. direktora Uprave policije Vesko Damjanović, po instrukcije za organizaciju i postavljanje barikada oko Cetinjskog manastira za vrijeme nalaganja badnjaka, otišli su u Hram Hristovog Vaskresenja i tamo uputstva dobili od episkopa Joanikija i ostalih predstavnika SPC. Ne samo da je nedopustivo da se manastir na Cetinju ograđuje, već je skandalozna i činjenica da dvojica državnih službenika, umjesto da sastanke održavaju u institucijama, odlaze na noge sveštenim licima po hramovima. Što zapravo i ne čudi, jer je ova vlada i sastavljena u jednom od takvih vjerskih objekata.

Ovim činom, samo je nastavljena serija snishodljivih poteza državnih organa,  prema jednoj vjerskoj zajednici. Kao što je i protivpravni i nasilni pokušaj usvajanja Predloga izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti, u sred noći i tačno na dan donošenja zakona koji nije bio po volji SPC, klasična demonstracija podaništva države, srpskoj crkvi i neuspio pokušaj da joj se izmjene zakona uruče kao praznični poklon.

I na kraju, vjerujemo da to što su vanredna sjednica Skupštine, i ponovljeno glasanje, zakazani na dan Svetog Jovana Krstitelja, isto “slučajnost”, kao i sve ostale slične “koincidencije” kojima svjedočimo od kada se razni nivoi državne vlasti u Crnoj Gori nadmeću ko će pokazati veću snishodljivost prema srpskoj crkvi.

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član